Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2020

Ευρωμπάσκετ 2015: Οι όμιλοι των προκριματικών

Πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη η κλήρωση για τον 2ο προκριματικό γύρο του Ευρωμπάσκετ 2015, στον οποίο θα συμμετάσχουν 26 εθνικές ομάδες.

eurobasketΣτους πέντε ομίλους τοποθετήθηκαν από τέσσερις εθνικές ομάδες, ενώ από τρεις εθνικές ομάδες συμμετέχουν στους άλλους 2 ομίλους. Την πρόκριση για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2015 13 ομάδες, δηλαδή οι επτά πρώτοι κάθε γκρουπ και οι έξι καλύτεροι δεύτεροι. Για να προκύψουν οι έξι καλύτερες δεύτερες ομάδες, θ” αφαιρεθούν τ” αποτελέσματα των άλλων ομάδων με την 4η στη βαθμολογία ομάδα στους πέντε ομίλους των τεσσάρων.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (FIBA Europe) έχει ορίσει ως ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων του 2ου προκριματικού γύρου στις 10, 13, 17, 20, 24 και 27 Αυγούστου 2014.

Οι 11 ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ της Ουκρανίας είναι οι: Γαλλία, Λιθουανία, Ισπανία, Κροατία, Σλοβενία, Ουκρανία, Σερβία, Φινλανδία, Ελλάδα, Τουρκία (η εθνική μας μαζί με τις Φινλανδία, Τουρκία λόγω της παρουσίας τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 μέσω wild card) και Εσθονία. Η Εσθονία εξασφάλισε την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2015, μέσω του 1ου προκριματικού γύρου, το περασμένο καλοκαίρι.

1ος Όμιλος
Ισλανδία
Μεγάλη Βρετανία
Βοσνία/Ερζεγοβίνη

2ος Όμιλος
Βουλγαρία
Ισραήλ
Μαυροβούνιο
Ολλανδία

3ος Όμιλος
Αυστρία
Πολωνία
Γερμανία
Λουξεμβούργο

4ος Όμιλος
Λευκορωσία
ΠΓΔΜ
Βέλγιο
Δανία

5ος Όμιλος
Πορτογαλία
Γεωργία
Τσεχία
Ουγγαρία

6ος Όμιλος
Σλοβακία
Σουηδία
Λετονία
Ρουμανία

7ος Όμιλος
Ελβετία
Ρωσία
Ιταλία

(Visited 1 times, 1 visits today)
By