Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Εφοπλιστής εμπλέκεται στην υπόθεση του ενός τόνου ηρωίνης

Σύμφωνα με πληροφορίες, στοιχεία από τους πρώτους συλληφθέντες οδήγησαν σε εφοπλιστή που διαμένει στη Φιλοθέη. Εκεί μετά τη διενέργεια έρευνας  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 500 κιλά ηρωίνης

narkοτικα

Ένας εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του και ο γιος του, φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, άνω τους ενός τόνου, που εντοπίστηκε μετά  τη συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, το ΣΔΟΕ και τη αμερικανική δίωξη ναρκωτικών DΕΑ, σε δύο σημεία στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στοιχεία από τους πρώτους συλληφθέντες οδήγησαν σε εφοπλιστή που διαμένει στη Φιλοθέη. Εκεί μετά τη διενέργεια έρευνας  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 500 κιλά ηρωίνης. Ο εφοπλιστής φέρεται να είναι κάτοχος τεσσάρων δεξαμενόπλοιων στο Ντουμπάι. To Λιμενικό, επίσημα  αναφέρει ότι οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, επιχειρησιακά και δικαστικά και πως δεν μπορεί να ανακοινώσει ονόματα εμπλεκομένων στην υπόθεση.Οι συλληφθέντες, κρατούνται στο κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης γινόταν σε αποθήκη στην περιοχή του Κορωπίου, αλλά και στη Φιλοθέη, όπου γινόταν η συσκευασία της σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα, τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την απόλυτα επιτυχή σημερινή επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έχει εντοπισθεί στη στεριά μέχρι σήμερα, καθώς και την εξάρθρωση ενός οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συνεχάρη τις συναρμόδιες αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας, της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής για το άριστο επίπεδο συνεργασίας.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν εντοπιστεί, εκτός θαλάσσης -όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκος Λαγκαδιανός, αναφερόμενος το μεσημέρι στα αποτελέσματα της μεγάλης επιχείρησης.

Ο κ. Λαγκαδιάνος είπε ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανδρών της δίωξης ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος, η αξία της συγκεκριμένης ποσότητας ηρωίνης ανέρχεται περίπου στα 30 εκατ. ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By