Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Ζητούν εγγύηση 100 εκατ. ευρώ από τον Λ. Λαυρεντιάδη

Ο εισαγγελέας εφετών υποστηρίζει ότι ο επιχειρηματίας διαθέτει το συγκεκριμένο ποσό

assets_LARGE_t_420_54142955

Νέο ρεκόρ στα ελληνικά ποινικά χρονικά, με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη να «ξεπερνά» τον Δημήτρη Κοντομήνα σε ότι έχει να κάνει με ποσά εγγυήσεων για αποφυλάκιση. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Καψιμάλης εισηγείται στο δικαστικό συμβούλιο να αφεθεί ο ελεύθερος ο κ. Λαυρεντιάδης με το εγγύηση 100 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι για τον Δημήτρη Κοντομηνά, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριο, η εγγύηση που του είχε επιβληθεί ήταν στα 5 εκατ. ευρώ, όταν και τέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Για τον πρώην επικεφαλής της Proton Bank, ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος ζητά την παραπομπή του επιχειρηματία για τα αποκαλούμενα θαλασσοδάνεια ύψους 701 εκατ. ευρώ, προτείνει την αποφυλάκισή του με την εγγύηση των 100 εκατ. ευρώ υπό την προϋπόθεση τα χρήματα αυτά να μην προέρχονται από δεσμευμένους λογαριασμούς του επιχειρηματία.

Ο κ. Καψιμάλης εισηγείται, ακόμα, την αποφυλάκιση με εγγύηση 200.000 ευρώ για τον καθένα από τα τρία πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Proton Bank πρόκειται για τους Αντ. Αθανάσογλου, Τρύφωνα Κολίντζα και Δημήτρη Σαρμαντή.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο κ. Αθανάσογλου μπορεί να αποδεσμεύσει υπέρ του Δημοσίου 300.000 ευρώ από δεσμευμένο λογαριασμό του, προκειμένου να εξοφλήσει ισόποσους φόρους προς το ελληνικό Δημόσιο.

Με την πρότασή του ο εισαγγελέας εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του εφετείου την παραπομπή των περισσότερων από τους 48 κατηγορούμενους που περιλαμβάνονται στην υπόθεση αυτή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By