Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Ζωή παίρνουν ξανά οι μηχανές της Ηλεκτρομηχανικής

Μετά από 8 χρόνια απραξίας οι μηχανές της Ηλεκτρομηχανικής στην Κύμη τέθηκαν πάλι σε λειτουργία.

Τα πρώτα 500 αλεξίσφαιρα γιλέκα παραδίδει η θυγατρικής των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, Ηλεκτρομηχανική, την Παρασκευή, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το αίτημα για παραγωγή επιπλέον 7.000. Επίσης, ευρίσκεται σε τελικό στάδιο η διαμόρφωση προσφοράς προς το ΥΕΘΑ για κατασκευή 72.000 αντιβαλλιστικών κρανών για κάλυψη αναγκών των Γενικών Επιτελείων.

Τα ΕΑΣ στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας που εφαρμόζουν, πραγματοποίησαν δυναμική εμφάνιση, στη διεθνή έκθεση άμυνας IDEX 2013 που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 21 Φεβρουαρίου στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στην οποία συμμετείχε το σύνολο σχεδόν της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, έχοντας πραγματοποιήσει εξαγωγές, ύψους 20 εκ. ευρώ μέσα στη τελευταία 10ετία, σε χώρες της Μέσης Ανατολής, έχουν πιστοποιηθεί ως ένας από τους πλέον αξιόπιστους προμηθευτές των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών αυτών και ως εκ τούτου έχει πολύ ισχυρά εμπορικά ερείσματα τόσο στη διοργανώτρια χώρα όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης της IDEX, o Πρόεδρος κ. Κων. Πιλάλης και τα στελέχη της Δνσης Πωλήσεων και Marketing των ΕΑΣ είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην προώθηση αμυντικού υλικού στα Η.Α.Ε., τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, οι οποίες έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για προϊόντα της Ελληνικής εταιρείας και συγκεκριμένα για πυρομαχικά όλων των διαμετρημάτων, καθώς και για υλικά προστασίας, όπως τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τα οποία κατασκευάζονται από τη θυγατρική των ΕΑΣ, Ηλεκτρομηχανική Κύμης.

Σημαντική ήταν και η συνάντηση των ΕΑΣ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας των Η.Α.Ε. International Golden Group (IGG) κ. Fadel Saif Al Kaabi, η οποία είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη προμηθεύτρια του Υπουργείου Άμυνας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας σε αμυντικό υλικό όλων των τύπων. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Fadel Saif Al Kaabi εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για προώθηση των πυρομαχικών των ΕΑΣ και ζήτησε να του αποσταλούν άμεσα οι αντίστοιχες τεχνικές περιγραφές καθώς και ενδεικτικές τιμές.

 

By