Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Αφέθηκε ελεύθερος μετά από 30 χρόνια

Ο Γκλεν Φορντ, καταδικάστηκε από μια επιτροπή το 1983 για τη ληστεία και τη δολοφονία ενός 56χρονου ωρολογοποιού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός πίσω από μια βιτρίνα με κοσμήματα, μετά από τραύματα που έφερε από σφαίρες

filakesa

Ένας άνδρας από τη Λουιζιάνα, ο οποίος επί σχεδόν τρεις δεκαετίες βρισκόταν στην πτέρυγα των θανατοποινιτών, αφέθηκε την Τρίτη ελεύθερος, καθώς οι εισαγγελείς ζήτησαν από τον αρμόδιο δικαστή να ακυρώσει την καταδίκη για φόνο πρώτου βαθμού και τη θανατική ποινή, επικαλούμενοι νέα στοιχεία στην υπόθεση.

Ο Γκλεν Φορντ, καταδικάστηκε από μια επιτροπή το 1983 για τη ληστεία και τη δολοφονία ενός 56χρονου ωρολογοποιού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός πίσω από μια βιτρίνα με κοσμήματα, μετά από τραύματα που έφερε από σφαίρες.

Αποφασίζοντας βάσει των νέων πληροφοριών, ο δικαστής αποφάνθηκε την απελευθέρωση του Φορντ από τις φυλακές της Λουιζιάνα. Ο άνδρας κρατείτο στην πτέρυγα των μελλοθανάτων από το Μάρτιο του 1985.

Η εκπρόσωπος των φυλακών, Παμ Λαμπόρντι, δήλωσε το απόγευμα ότι είχαν ειδοποιηθεί για τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του Φορντ, ωστόσο δεν είχε ληφθεί ακόμα η επίσημη επιβεβαίωση της απελευθέρωσής του.

 

By