Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

ΗΠΑ: Να εγγυηθεί τη ρευστότητα η ΕΚΤ

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να δεσμευτεί να παρέχει λεφτά.

usΙκανοποιημένο είναι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών  για τη συμφωνία που επετεύχθη την τελευταία στιγμή μεταξύ της Κύπρου και των διεθνών δανειστών προκειμένου να αποτραπεί η πτώχευση στο νησί, τονίζοντας βέβαια ότι είναι σημαντικό να προστατευθούν οι ασφαλισμένοι καταθέτες αλλά και να κλείσουν οι προβληματικές τράπεζες.

Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του πρόσθεσε: «Από αυτή την άποψη, είναι σημαντική η δέσμευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να παρέχει μετρητά», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να «παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πορείας όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας».

«Η συμφωνία για την Κύπρο προστατεύει τους ασφαλισμένους καταθέτες, κάτι που είναι σημαντικό», ενώ παράλληλα εξυγιαίνει τον κυπριακό τραπεζικό τομέα, προστίθεται στη σύντομη ανακοίνωση.

«Οι ΗΠΑ θεωρούν καθοριστικό να τεθούν οι βάσεις προκειμένου να επανέλθουν η χρηματοπιστωτική σταθερότητα και η ανάπτυξη στην Κύπρο», αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο επισημαίνοντας ότι η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη είναι σημαντική για τις ΗΠΑ.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By