Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη του τουρισμού συζητήθηκε στη συνάντηση Δένδια-Κεφαλογιάννη

Συμφωνήθηκε να υπάρχει απόλυτη συνεργασία για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό

olga kefalogianni

Η αξιοποίηση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη του τουρισμού συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, παρουσία του γενικού γραμματέα Δημόσιων Επενδύσεων / ΕΣΠΑ Γ. Γιαννούση.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι συμφωνήθηκε να υπάρχει απόλυτη συνεργασία ιδιαίτερα στα θέματα εκμετάλλευσης των κονδυλίων που προβλέπει το νέο ΕΣΠΑ για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό, «ώστε να μπορέσει υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου Τουρισμού να εκπεμφθεί ένα ομογενοποιημένο μήνυμα, που να προάγει το branding και την εικόνα της χώρας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε επίσης ότι συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη ρωσική αγορά και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ελληνική οικονομία. «Παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά το θέμα των ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία. Θέλω να εκφράσω την ελπίδα ότι τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται δεν θα έχουν σημαντικές δυσμενείς επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και στις ελληνικές εξαγωγές» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε, από την πλευρά της, ότι ο τουρισμός έχει αποδείξει αυτά τα δύο χρόνια ότι μπορεί να είναι κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη, κάτι που πρέπει να αποτυπωθεί στο νέο ΕΣΠΑ, ώστε να διοχετευτούν τα κονδύλια στην κατεύθυνση που έχει χαράξει το υπουργείο Τουρισμού με την Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό.

«Πρόθεσή μας είναι η Ελλάδα να ξεφύγει από το μοντέλο «ήλιος – θάλασσα» και να μπορέσει να επενδύσει στις νέες, ειδικές μορφές τουρισμού: Αγροτουρισμό, Οινοτουρισμό, Γαστρονομικό Τουρισμό, Θαλάσσιο Τουρισμό, Θρησκευτικό Τουρισμό, Πολιτιστικό Τουρισμό. Επίσης και σε όλες τις άλλες ειδικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο Ιατρικός, ο Ιαματικός, ο Ορεινός Τουρισμός, για τις οποίες χρειάζεται να υπάρξει υποστήριξη από το νέο Πρόγραμμα» ανέφερε η υπουργός.

Υπογράμμισε, επίσης, τον ρόλο των περιφερειών, τονίζοντας ότι όλες οι Περιφέρειες της χώρας να μπορούν να στηρίξουν ένα μέρος των κονδυλίων τους στον τουρισμό και ότι θα πρέπει, επίσης, να κατευθυνθούν πόροι προς την εκπαίδευση και κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού του Τουρισμού.

By