Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Η απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας στα γερμανικά ΜΜΕ

Βλέπουν διάσωση της κυβέρνησης και αναφέρονται στη διαγραφή Τζάκρη

 

germannews

Η απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης έγινε θέμα και στα γερμανικά ΜΜΕ αν και λόγω του προχωρημένου της ώρας οι αναφορές είναι σύντομες και περιορίζονται κυρίως στις ηλεκτρονικές εκδόσεις.

«Ο Σαμαράς ξεπερνά την πρόταση δυσπιστίας» αναφέρει η ιστοσελίδα της Handelsblatt. «Η αναμέτρηση είχε αίσιο τέλος για την ελληνική κυβέρνηση. Το κοινοβούλιο απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας της αριστερής αντιπολίτευσης. Τώρα ο Σαμαράς μπορεί να αφοσιωθεί και πάλι στην πορεία των μεταρρυθμίσεων», σχολιάζει το οικονομικό έντυπο.

Αντίστοιχος ο τίτλος και στη Frankfurter Allgemeine: «Ο Σαμαράς ξεπερνά την πρόταση δυσπιστίας». Ωστόσο η εφημερίδα σημειώνει ότι «είναι πιο ισχνή πλέον η κυβερνητική πλειοψηφία που θα στηρίξει τα μέτρα λιτότητας», εννοώντας τη διαγραφή της Θεοδώρας Τζάκρη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

«Αποτυγχάνει η πρόταση δυσπιστίας κατά της ελληνικής κυβέρνησης» γράφει η ιστοσελίδα του περιοδικού Spiegel. «Η πρόταση δυσπιστίας έγινε για να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σαμαρά, αλλά το σχετικό αίτημα της αριστερής αντιπολίτευσης απορρίφθηκε. Η πλειοψηφία των βουλευτών στο Κοινοβούλιο το καταψήφισε», αναφέρει το άρθρο, σημειώνοντας  ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας λίγες ώρες αφότου η ελληνική αστυνομία είχε εκκενώσει το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης».

«Πολιτική νίκη για τον Σαμαρά» βλέπει το ειδησεογραφικό δίκτυο N-TV, ενώ η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου γράφει ότι «η ελληνική κυβέρνηση διασώζεται» και κάνει λόγο για «3.000 διαδηλωτές κατά της λιτότητας μπροστά στη Βουλή».

Πηγή: dw.de

(Visited 1 times, 1 visits today)
By