Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Η… Ιταλία μετανάστευσε στην Ισπανία για το καλοκαίρι

«Οδηγός» της ανάκαμψης ο τουρισμός για τη χώρα της Ιβηρικής

Calpe (04)

Η Ισπανία δέχτηκε 60,4 εκατ. (σχεδόν όσος είναι ο συνολικός πληθυσμός της Ιταλίας) επισκέπτες μέσα στο 2013, με το συγκεκριμένο αριθμό να αποτελεί ιστορικό υψηλό για τον τουρισμό της χώρας, όπως ανακοίνωσε η ένωση ων μεγαλύτερων ισπανικών επιχειρήσεων του τομέα του τουρισμού Εxceltur.

Τα επίσημα στοιχεία για τις αφίξεις των ξένων επισκεπτών θα δοθούν στη δημοσιότητα την επόμενη Τρίτη από το υπουργείο Τουρισμού, ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα είναι εξαιρετικά θετικά, καθώς οι αφίξεις των τουριστών καταρρίπτουν κάθε ρεκόρ σχεδόν κάθε μήνα από τον Ιανουάριο του 2013.

Με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Ισπανίας να καταγράφει ανάπτυξη κατά 0,6% το 2013 (μετά από μια πτώση 2,5% το 2012), ο τουριστικός τομέας «συνεχίζει να αποτελεί τη βασική κινητήρια δύναμη της ανάκαμψης της ισπανικής οικονομίας» επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιπρόεδρος της Εxceltur, Χοσέ Λουίς Θορέδα.

Οι καλές επιδόσεις του τομέα, που παράγει το 10,9% του ΑΕΠ της χώρας, «οφείλονται αποκλειστικά στην ώθηση που δίνει η ζήτηση από το εξωτερικό», υπογράμμισε ο ίδιος, «ενώ ευνοείται από την πολιτική αστάθεια που επικρατεί στην Αίγυπτο από τα μέσα Ιουνίου 2013».

Η χώρα αυτή «έχασε περίπου 2,5 εκατομμύρια τουρίστες από τον Ιούνιο και περιέργως η Ισπανία αύξησε κατά 3 εκατομμύρια τις αφίξεις τουριστών» σημείωσε.

Την Ισπανία προτιμούν περισσότερο οι Βρετανοί, οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, ενώ η Ένωση υπογραμμίζει επίσης την αύξηση του αριθμού των Ρώσων τουριστών.

Αντιθέτως ο αριθμός των Ισπανών τουριστών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα και της ανεργίας-ρεκόρ (σχεδόν 26%).

«Η ζήτηση από τους Ισπανούς μειώθηκε το 2013 σε επίπεδα κατώτερα εκείνων του 2004, ακόμα κι αν το τελευταίο τρίμηνο του έτους, παρουσίασε σημάδια ανάκαμψης» παρατήρησε η Εxceltur.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By