Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Η Κρήτη στους έξι κορυφαίους φθινοπωρινούς προορισμούς της Ευρώπης

Το Φθινόπωρο είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθεί κανείς την Ευρώπη, σύμφωνα με την καναδική εφημερίδα The Globe and Mail

krhth

Οι ορδές τουριστών έχουν αραιώσει, η θερμοκρασία έχει πέσει και την ίδια πτωτική τροχιά ακολουθούν και οι τιμές. Η εφημερίδα παρουσιάζει 6 προορισμούς, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί το φθινόπωρο και δεν βλάπτουν την τσέπη του ταξιδιώτη, ανάμεσα στους οποίους βρίσκουμε την δική μας Κρήτη.

Pitlochry, Σκωτία

skotia

Είναι χωρίς αμφιβολία το πιο όμορφο μέρος στη Σκωτία αυτή την περίοδο. Το προτιμούν ποδηλάτες και περιπατητές. Η περιοχή τον Οκτώβριο και Νοέμβριο κατακλύζεται από κόκκινους και πορτοκαλί χρωματισμούς. Ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα είναι το «Μαγεμένο Δάσος». Κάθε χρόνο φωτίζεται με μοναδικό χρόνο το δάσος κοντά στην πόλη και μαζί με την υπνωτική μουσική και τους φυσικούς ήχους του δάσους, το σκηνικό μπορεί να σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία (enchantedforest.org.uk).

Αλσατία, Γαλλία

alcatia-gallia

Η Αλσατία δεν συγκεντρώνει την προσοχή που της αρμόζει αν και είναι μια εξαιρετικής ομορφιάς περιοχή και από τις κορυφαίες στην παραγωγή κρασιού. Το φθινόπωρο μπορείτε να δείτε και τον τρύγο. Φυσικά, τα σχετικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις με αφορμή των τρύγο είναι αμέτρητα!

Κρήτη

krhth

Το Φθινόπωρο στην Ευρώπη ίσως δεν απαιτεί μπουφάν. Όσοι αναζητούν την επιμήκυνση του καλοκαιριού τους μέχρι το τέλος Οκτώβρη πρέπει να κατευθυνθούν προς την Κρήτη. Από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους 20 βαθμούς. Ψάξτε για ξενοδοχεία κοντά στο Ελαφονήσι, την πιο όμορφη παραλία στην Ευρώπη. Το μεγαλείο του νησιού δεν έγκειται μόνο στις παραλίες αλλά και στα διάσημα βουνά του και τα χωριά που προσφέρουν εξαιρετικό φαγητό.

Vaud, Ελβετία

elvetia

Η Ελβετία είναι γνωστή για τον εποχιακό τουρισμό, πεζοπορία το καλοκαίρι, σκι το χειμώνα και τίποτε άλλο στο ενδιάμεσο. Χρησιμοποιήστε αυτό το πλεονέκτημα για να εξερευνήσετε την περιοχή που συνδυάζει το βουνό, τη λίμνη αλλά και τις ανέσεις μιας πόλης.

Natisone Valley Ιταλία

italia

Ιταλία Βρίσκεται σε μία από τις πιο μυστηριώδεις και απομονωμένες γωνιές της Ιταλίας. Φιλοξενεί ένα από τα καλύτερα γαστρονομικά φεστιβάλ της Ιταλίας. Το καλύτερο μέρος για διαμονή είναι η μεσαιωνική πόλη Cividale del Friuli, που είναι στη λίστα της UNESCO.

Ακτή Bohuslan, Σουηδία

souhdia

Συνήθως την προτιμούν τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά όσοι είναι τολμηροί και αντέχουν την ψύχρα το φθινόπωρο, μπορούν να απολαύσουν μία άδεια παραλία, στην οποία πηγαίνουν μόνο οι λάτρεις του αστακού. Η έναρξη της σεζόν του αστακού γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By