Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

«Η κόρη μου δεν είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον Πιστόριους» λέει η μητέρα της Ρίβας Στέενκαμπ

«Η Ρίβα εκείνο το βράδυ θα εγκατέλειπε των Πιστόριους»

Oscar Pistorius and his girlfriend Reeva Steenkamp pose for a picture in Johannesburg

Η μητέρα της Ρίβα Στέενκαμπ Τζουν υποστηρίζει ότι η κόρη της δεν είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον Όσκαρ Πιστόριους καθώς «φοβόταν να περάσει στο επόμενο στάδιο της σχέσης τους«.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sunday Times», η Τζουν Στέενκαμπ στο βιβλίο της με τίτλο «Ρίβα: Η Ιστορία μίας Μητέρας«, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 6 Νοεμβρίου, γράφει ότι το ζευγάρι είχε κοιμηθεί πολλές φορές στο ίδιο κρεβάτι αλλά δεν είχαν αποκτήσει ακόμη σεξουαλικές σχέσεις.

Γράφει επίσης ότι τη μοιραία βραδιά που ο Πιστόριους πυροβόλησε και σκότωσε την Ρίβα μέσα στο σπίτι του στην Πρετόρια επειδή, όπως ο ίδιος υποστήριξε, την πέρασε για διαρρήκτη, εκείνη είχε μαζέψει τα πράγματά της για να φύγει.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει τον Όσκαρ εκείνο το βράδυ«, γράφει.

Επίσης περιγράφει τον παραολυμπιονίκη και ολυμπιονίκη ως αλαζόνα, κυκλοθυμικό, κτητικό, ένοπλο, ακατανόητο, πανούργο άτομο που υπεκφεύγει.

oscar_pistorious_2

Σε συνέντευξή της στο ένθετο της «Sunday Times», το «Times Magazine», η 68χρονη μητέρα του θύματος δηλώνει πεπεισμένη ότι ο Πιστόριους κατέθεσε ψέματα στο δικαστήριο κι ότι γνώριζε ποιός κρυβόταν μέσα στο μπάνιο του σπιτιού του όταν πυροβόλησε την Ρίβα πίσω από την κλειδωμένη πόρτα.

Επιπλέον, η Τζουν Στέενκαμπ είπε στην εφημερίδα ότι αν ο Πιστόριους δεν είχε σκοτώσει την κόρη της «αργά ή γρήγορα» θα σκότωνε κάποιον άλλο.

Η ίδια δήλωσε στην εφημερίδα ότι η Ρίβα «μου είχε εξομολογηθεί πως δεν είχε ακόμη αποκτήσει σεξουαλικές σχέσεις μαζί του. Είχαν κοιμηθεί στο ίδιο κρεβάτι, αλλά φοβόταν να περάσει τη σχέση σε αυτό το επίπεδο…Δεν ήθελε να κάνει σεξ με τον Όσκαρ αν δεν ήταν σίγουρη», λέει.

Εν τω μεταξύ, η επίσης βρετανική εφημερίδα Daily Mail έγραψε ότι η Τζουν αναφέρει στο βιβλίο της πως παρότι ο Πιστόριους κατέθεσε στο δικαστήριο ότι με την Ρίβα σχεδίαζαν να ζήσουν μαζί, η ίδια θεωρεί πως η κόρη της είχε «έντονες αμφιβολίες για το αν ταιριάζουν».

reeva_pistprious2

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ, η Τζουν επέμενε πως δεν επιθυμεί «εκδίκηση» την Τετάρτη, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση στη δίκη του Πιστόριους, η οποία ήταν πέντε χρόνια φυλάκιση, κάτι που όμως σημαίνει ότι μπορεί να αποφυλακιστεί έπειτα από δέκα μήνες και να τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Η ίδια δήλωσε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV ότι με τον σύζυγό της Μπάρι «δεν επιθυμούμε την εκδίκηση, θέλουμε μία δίκαιη τιμωρία υπό τις συνθήκες (που επιτρέπουν) οι ειδικές ανάγκες του. Δεν θα θέλαμε να πάει φυλακή και να πέσει θύμα κακομεταχείρισης και θεωρώ ότι θα καταλάβει πως δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι, δεν μπορεί να σκοτώνει κάποιον έτσι».

Ο Πιστόριους είναι ο πρώτος παραολυμπιονίκης, ακρωτηριασμένος και στα δύο πόδια του από το γόνατο» ο οποίος συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012. Ύστερα από μία δίκη που κράτησε επτά μήνες, καταδικάστηκε σε πενταετή ποινή φυλάκισης καθώς κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι δολοφόνησε την Ρίβα ύστερα από καυγά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By