Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Η υποψηφιότητα Τσίπρα για την Κομισιόν, αύριο στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Η Κεντρική Επιτροπή θα συζητήσει και αναμένεται να εγκρίνει το πολιτικό κείμενο- διακήρυξη που έχουν επεξεργαστεί τα 39 κόμματα- μέλη του ΚΕΑ

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει αύριο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την προεργασία του σχετικά με την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής, η οποία θα επικυρωθεί και τυπικά στο συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Μαδρίτη, το τριήμερο 13-15 Δεκεμβρίου.

Η Κεντρική Επιτροπή θα συζητήσει και αναμένεται να εγκρίνει το πολιτικό κείμενο- διακήρυξη που έχουν επεξεργαστεί τα 39 κόμματα- μέλη του ΚΕΑ.

Στη διακήρυξη υπογραμμίζεται ο κεντρικός πολιτικός στόχος της ευρωπαϊκής αριστεράς για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής στην Ευρώπη καθώς τονίζει: «Η Ενωμένη Αριστερά αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις ευρωεκλογές του 2014. Παρά την αποχή και την περιφρόνηση των πολιτών, αντιμετωπίζει τις εκλογές αυτές ως μια δυνατότητα πολιτικοποίησης γύρω από τα ευρωπαϊκά ζητήματα. Στη σημερινή σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτυπώνεται η κυριαρχία των δυνάμεων της φιλελεύθερης συναίνεσης. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για πολιτική αλλαγή. Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ηττηθούν οι υπεύθυνοι για την κρίση και την επιδείνωση της κατάστασης. Επομένως, είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η Αριστερά εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έτσι ώστε να αυξηθεί η υποστήριξη για το εναλλακτικό σχέδιο και τις δυνάμεις που το στηρίζουν και να μπορέσει να προωθηθεί τόσο εντός όσο και εκτός του Κοινοβουλίου».

Μεγάλο μέρος της συνεδρίασης θα αφιερωθεί και στις πολιτικές εξελίξεις που διαμορφώνονται στη χώρα, καθώς η Κεντρική Επιτροπή θα συνέλθει λίγες μόνο ώρες μετά την αποψινή ψηφοφορία στη βουλή για τον προϋπολογισμό του 2014. Η συνεδρίαση θα ανοίξει με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΠΗΓΗ: AΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By