Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

«Θα φύγουν όσοι δημοτικοί υπάλληλοι προσελήφθησαν παράνομα»

«Τέρμα οι οριζόντιες περικοπές, πάμε να κάνουμε την αξιολόγηση που θέλουν οι δήμοι» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης

mixelakis«Όσοι δημοτικοί υπάλληλοι προσελήφθησαν παράνομα θα φύγουν, ήδη υπάρχουν υποθέσεις δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονται στη δικαιοσύνη» διαμήνυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Ο υπουργός σημείωσε ότι «είχαμε αναλάβει μια συγκεκριμένη υποχρέωση και φτάσαμε σε οριζόντιες περικοπές. Είναι και πρέπει να είναι η τελευταία οριζόντια περικοπή αυτή με τη δημοτική αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες. Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ό,τι ήταν να γίνει έχει γίνει» υπογράμμισε.

«Τέρμα οι οριζόντιες περικοπές, πάμε να κάνουμε την αξιολόγηση που θέλουν οι δήμοι (…) Πρέπει να υπάρχει ενδοδημοτικοί κινητικότητα» σημείωσε.

Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι επιτέλους πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση των δήμων πέρα από την τρόικα. «Εδώ και ένα χρόνο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στην ΤΑ» σχολίασε.

Πρόσθεσε ότι στην ΤΑ υπάρχουν υπηρεσίες υπερστελεχωμένες και υπηρεσίες υποστελεχωμένες. «Υπάρχουν δήμοι με 1000 υπάλληλους και διπλανοί δήμοι που δεν έχουν κανέναν» ανέφερε, επαναλαμβάνοντας το παράδειγμα με το Δήμο Ρόδου και τη γειτονική Κάσο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By