Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Θεσσαλονίκη: Διαγραφή πρόστιμων ανέργων επιβατών εξετάζει ο ΟΑΣΘ

Σκέψεις για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων από το ΟΑΣΘ

astiko leoforio apergia mesa metaforas
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Διαγραφή προστίμων στους επιβάτες οι οποίοι είναι άνεργοι και χρησιμοποιούν τα αστικά λεωφορεία χωρίς εισιτήριο δρομολογείται από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Στη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα Τρίτη στη Θεσσαλονίκη κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του Οργανισμού Χρήστο Στεφανίδη, συζητήθηκαν το θέματα της δωρεάν μετακίνησης ανέργων, της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου, της μείωσης των δρομολογίων και της δημοσιοποίησης των οικονομικών στοιχείων του οργανισμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Στεφανίδης δήλωσε ότι δρομολογείται η εκταμίευση ποσού 5 εκατομμυρίων από σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Μέχρι τότε σε όσους ανέργους βεβαιώνονται πρόστιμα, δίνεται η δυνατότητα διαγραφής τους, με την προσκόμιση των σχετικών πιστοποιητικών.

«Είναι ένα μέτρο κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται ήδη», είπε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ και επέστησε την προσοχή ότι διαγραφή του προστίμου δικαιούνται μόνοι όσοι επιβάτες είναι αποδεδειγμένα άνεργοι.

Αναφορικά με τη μείωση των δρομολογίων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ δεσμεύθηκε για την προέκταση του άξονα του 78Ν όπως και για την επαναλειτουργία κατά 50 με 60% των γραμμών μετά τα μεσάνυχτα.

Για το ζήτημα της αύξησης στην τιμή του εισιτηρίου, ο κ. Στεφανίδης υπερασπίστηκε την απόφαση με το αιτιολογικό της μείωσης της αντισταθμιστικής καταβολής.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά τους διατύπωσαν τις θέσεις του κόμματος, εναντίον της αύξησης στην τιμή του εισιτηρίου, ενώ δήλωσαν τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για ενιαίο δημόσιο φορέα συγκοινωνιών στην Θεσσαλονίκη, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούνταν από μέλη της Κ.Ε., της γραμματείας της Ν.Ε., βουλευτές και άλλα στελέχη του κόμματος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By