Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Θεσσαλονίκη: «Κόντρα» Παπαγεωργόπουλου- Σαξώνη

Συνεχίζεται για 29η ημέρα η δίκη για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης

fosphotos.com | Konstantinos Tsakalidis
fosphotos.com | Konstantinos Tsakalidis

«Κόντρα» μεταξύ του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη για τη γνωριμία τους ή μη προτού αποκαλυφθεί η πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης στον δήμο, ξέσπασε κατά την 29η μέρα της δίκης, που διεξάγεται- σε δεύτερο βαθμό- ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Όλα ξεκίνησαν όταν η πολιτική αγωγή επέδειξε δύο φωτογραφίες σε μάρτυρα -κατά την εξέταση του τελευταίου- στην οποία απεικονίζονται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης μαζί με τη σύζυγό του κι έναν ακόμη αθλητικό παράγοντα της πόλης να διασκεδάζουν στο -συμφερόντων Π. Σαξώνη- νυχτερινό κέντρο «Μπουμ». Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια των συνηγόρων πολιτικής αγωγής να αποδημήσουν τον ισχυρισμό του Β. Παπαγεωργόπουλου ότι δεν γνώριζε ούτε είχε καμία σχέση με τον Π. Σαξωνη προτού ξεσπάσει το οικονομικό σκάνδαλο.

«Τους περίμενα στην είσοδο. Τους πήγα στο τραπέζι. Ήταν ιδιωτική επίσκεψη» υποστήριξε ο πρώην δημοτικός υπάλληλος, όταν του επεδείχθησαν από το δικαστήριο οι φωτογραφίες.

Κληθείς να δώσει τη δική του εξήγηση, ο Β. Παπαγεωργόπουλος επανέλαβε για άλλη μία φορά τη θέση του ότι τον συγκατηγορούμενό του, πρώην διαχειριστή πληρωμών, τον γνώρισε το Σεπτέμβριο του 2012, δηλαδή 4,5 χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπεξαίρεσης, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο ως γνωστόν καταδίκασε τον τέως δήμαρχο, τον πρώην ταμία και τον πρώην γ.γ. του δήμου Μιχάλη Λεμούσια σε ισόβια κάθειρξη.

Σύμφωνα με τον τέως δήμαρχο, ο ομοτράπεζός του ήταν ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Μέγας Αλέξανδρος Λάκης Κλεώπας (σ.σ. για τον οποίο πάντως ο Π. Σαξώνης ερωτηθείς από το δικαστήριο είπε ότι ήταν πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Απόλλωνα Καλαμαριάς). «Ως δήμαρχος έχω πάει σε δεκάδες χορούς. Τον κ. Σαξωνη τον είδα πρώτη φορά στο Τριμελές. Οπτικά δεν είχαμε καμία επαφή, ούτε είχαμε κάνει χειραψία» τόνισε.

Απαντώντας, ο Π. Σαξώνης επέμεινε στον ισχυρισμό του ότι ο συγκατηγορούμενός του τον γνώριζε, αναφέροντας -επιπλέον- συγκεκριμένη σύσκεψη των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου που έγινε στο γραφείο του δημάρχου και στην οποία ο ίδιος πήρε μέρος. Μάλιστα, όπως είπε, είχε και χειραψία με τον τέως δήμαρχο.

Στο σημείο αυτό ακολούθησε διάλογος μεταξύ τους, με τον Β. Παπαγεωργόπουλου να ρωτάει τον Π. Σαξώνη ως τι συμμετείχε σ” εκείνη τη σύσκεψη. «Έστω αν ήρθε, αλλά δεν το θυμάμαι» σημείωσε, καταλήγοντας ο τέως δήμαρχος, ενώ η συνήγορός του, Αλέκα Μαύρου, παρεμβαίνοντας, τόνισε ότι αυτό περί σύσκεψης ουδέποτε κατατέθηκε κατά το παρελθόν από τον πρώην ταμία. Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται.

By