Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Ιαπωνία: Aπευθύνει έκκληση για «σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας»

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα «κάλεσε σθεναρά όλες τις πλευρές» που εμπλέκονται σε αυτήν την κρίση να σεβαστούν «το κράτος δικαίου και την εδαφική ακεραιότητα»

crimea757x553_280214

Η Ιαπωνία, χώρα μέλος της ομάδας των G8, απηύθυνε έκκληση για σεβασμό «της εδαφικής ακεραιότητας» στην κρίση που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία, μια χώρα που βρίσκεται υπό την απειλή μιας ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του χθες προς την Τζακάρτα όπου θα συμμετάσχει σε ένα συνέδριο για την Παλαιστίνη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα «κάλεσε σθεναρά όλες τις πλευρές» που εμπλέκονται σε αυτήν την κρίση να σεβαστούν «το κράτος δικαίου και την εδαφική ακεραιότητα».

Η Ιαπωνία, η οποία του τελευταίους αυτούς μήνες έχει ταχθεί ιδιαίτερα στο πλευρό της Ρωσίας, κάλεσε όλες τις πλευρές να «επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να δράσουν με τρόπο υπεύθυνο».

Ερωτηθείς σήμερα από το Γαλλικό Πρακτορείο για τη δήλωση του Καναδά που αφορά ένα ενδεχόμενο μποϊκοτάζ της επόμενης συνόδου της G8 που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο Σότσι, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

By