Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Ικανοποιημένοι οι έμποροι από την αγοραστική κίνηση του Σαββατοκύριακου

Το διήμερο που ήταν που ήταν ανοικτά τα καταστήματα

katastimataAAA

Ευχαριστημένοι εμφανίζονται οι έμποροι από την αγοραστική κίνηση στα καταστήματα το διήμερο, χθες Σάββατο πρώτη μέρα των εκπτώσεων και σήμερα Κυριακή, που ήταν ανοικτά τα καταστήματα.

Όπως τόνισε, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης, ο συνδυασμός των χαμηλών τιμών στην αρχή της χειμερινής περιόδου, ο καλός καιρός και το ότι πληρώθηκαν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι στο τέλος του μήνα έφεραν τζίρο στα καταστήματα στα σημεία που «παραδοσιακά» συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών (μεγάλα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και δημοφιλείς εμπορικοί δρόμοι σε όλες τις συνοικίες).

Όσον αφορά στα επεισόδια που δημιουργήθηκαν κυρίως στη Θεσσαλονίκη ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά που δεν αλλοιώνουν τη γενική εικόνα.

Οι έμποροι πάντως υπογραμμίζουν ότι αν και η κίνηση στο διήμερο ήταν ικανοποιητική, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επεκταθεί, το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας, όλες τις Κυριακές του έτους, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

«Στην Κύπρο άνοιξαν τα μαγαζιά τις Κυριακές, με διακομματική συναίνεση και δημιουργήθηκαν 7000 θέσεις εργασίας, αλλά αυτό εμάς δε μας απασχολεί...», σχολίασε με μήνυμά του στο διαδίκτυο ο βουλευτής, πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Πριν από λίγο ανέβασε φωτογραφία που δείχνει την αυξημένη εμπορική κίνηση στην οδό Ερμού και γράφει: «Κανένα σχόλιο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By