Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021

Ινδία: Επικρίσεις κατά του πρωθυπουργού για την σιωπή του σε θρησκευτικά ζητήματα

Αρκετοί επικριτές σχολίασαν ότι η σιωπή του Μόντι σχετικά με αυτά τα περιστατικά εγείρουν τον κίνδυνο να θεωρηθεί ότι έμμεσα ενθαρρύνει αυτή την επιθετική συμπεριφορά που υποστηρίζουν ακραία στοιχεία του κόμματός του και οργανώσεις που σχετίζονται με αυτό

naredra monti_india

Σφοδρές επικρίσεις δέχτηκε ο νέος πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντα Μόντι, σχετικά με τη στάση σιωπής που κράτησε την περασμένη εβδομάδα σε περιστατικά που χαρακτηρίστηκαν ως αντι-μουσουλμανικά, εγείροντας τους φόβους ότι οι ινδουιστές υποστηρικτές του ενδέχεται να προκαλέσουν διαταραχές στις θρησκευτικές σχέσεις μεταξύ του πληθυσμού της χώρας.

Σε πλάνα που προβλήθηκαν αυτή την εβδομάδα, φαίνεται ένας βουλευτής να προσπαθεί να εξαναγκάσει έναν άνδρα να φάει παρά τη θέλησή του. Σε ξεχωριστή περίπτωση, ένας πολιτικός αμφισβήτησε την εθνική ταυτότητα ενός Ινδού μουσουλμάνου αστέρα του τένις, ενώ ένας σύμμαχος του πρωθυπουργού δήλωσε ότι η Ινδία θα μπορούσε να γίνει ένα ινδουιστικό κράτος υπό την ηγεσία του Μόντι, μεταδίδει το πρακτορείο Ειδήσεων Ρόιτερς.

Αρκετοί επικριτές σχολίασαν ότι η σιωπή του Μόντι σχετικά με αυτά τα περιστατικά εγείρουν τον κίνδυνο να θεωρηθεί ότι έμμεσα ενθαρρύνει αυτή την επιθετική συμπεριφορά που υποστηρίζουν ακραία στοιχεία του κόμματός του και οργανώσεις που σχετίζονται με αυτό.

«Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να μιλήσει σθεναρά κατά αυτών των περιστατικών, ώστε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των μειονοτήτων σχετικά με τις προθέσεις του… Η σιωπή από την πλευρά του θα ενθαρρύνει αυτά τα στοιχεία», αναφέρεται σε άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα Times of India.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By