Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Ιταλία: Διπλάσιος ο αριθμός των μεταναστών

Φτάνουν με πλεούμενα στις ακτές της χώρας

metanastesΟ αριθμός των μεταναστών χωρίς έγγραφα οι οποίοι φθάνουν με πλεούμενα στις ακτές της Ιταλίας σχεδόν διπλασιάστηκε το πρώτο εξάμηνο του 2013 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Αντζελίνο Αλφάνο.

Από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο, 7.913 μετανάστες αφίχθησαν στις ιταλικές ακτές, ενώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο είχαν καταγραφεί 4.019 αφίξεις, είπε ο Αλφάνο κατά την διάρκεια μιας επίσκεψής του στη νήσο Λαμπεντούζα, στο νότιο τμήμα της Ιταλίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Στην πλειονότητά τους οι μετανάστες έφθασαν στην Λαμπεντούζα, νοτιοδυτικά της Μάλτας, όπου καταγράφηκαν 3.648 αφίξεις, υπερτριπλάσιες από πέρυσι, διευκρίνισε ο Αλφάνο.

«Σε τούτο εδώ το κομμάτι γης τελειώνει η Ευρώπη, και είναι η Ευρώπη που πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα της μετανάστευσης διότι δεν αποτελεί μόνο ιταλική ανησυχία», είπε ο Αλφάνο, σύμφωνα με το πρακτορείο. «Όσοι έρχονται εδώ δεν θέλουν να φτάσουν στην Σικελία ή στην Ιταλία, αλλά στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα διότι λαμβάνει ανεπαρκή υποστήριξη από τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ροή μεταναστών στις ακτές της.

Πηγη: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By