Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Καθησυχάζει ο Α. Λοβέρδος τους διοικητικούς

Με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων να διατυπώνουν πολλές επιφυλάξεις

dioikhtikoi

Η  δέσμευση που ανέλαβε η κυβέρνηση έναντι των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, διαβεβαίωσε ο  υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος  σε συνάντηση που είχε μαζί τους στο Μαρούσι.

Από την άλλη πλευρά οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των υπαλλήλων διατύπωσαν πολλές επιφυλάξεις ως προς τη διαδικασία με την πρόεδρο του συλλόγου των υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μωροπούλου να κάνει λόγο για εμπαιγμό και να προαναγγέλλει νέες κινητοποιήσεις μετά την γενική τους συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Οι εκπρόσωποι των διοικητικών υπαλλήλων ζήτησαν διευκρινήσεις σε σειρά ζητημάτων που αφορούν τη διαδικασία αξιολόγησης των οργανισμών και των οργανογραμμάτων των πανεπιστημίων και την προκήρυξη 600 θέσεων οι οποίες θα καλυφθούν από την δεξαμενή των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι από τις 600 θέσεις μόνο οι 102 θα καλυφθούν μέσω της διαϊδρυματικής κινητικότητας, ενώ οι 498 θα καλυφθούν ενδοϊδρυματικά.

Σημείωσε επίσης ότι σε περίπτωση που ο ανεξάρτητος εκτιμητής διαπιστώσει έλλειμμα θέσεων τότε θα υπάρξει και νέα προκήρυξη.

«Η δήλωση που έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης είναι το ευαγγέλιό μου. Αυτό ακριβώς θα εφαρμοστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «σε 50 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση» επισημαίνοντας όμως ότι από εκείνο το χρονικό σημείο και πέρα η διαδικασία πλήρωσης των θέσεων θα είναι αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By