Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Καρασμάνης: Σύμμαχος των κτηνοτρόφων του υπουργείο

«Όχι μόνο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αλλά πρέπει μαζί με τους κτηνοτρόφους να κτίσουμε το καλύτερο αύριο της ελληνικής κτηνοτροφίας»

ktinotrofoi-diamarturia-arxeiou

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Καρασμάνης κάλεσε τους κτηνοτρόφους να δουλέψουν μαζί με το υπουργείο στην προσπάθεια ανάπτυξης της ελληνικής κτηνοτροφίας αναφορικά με τα σημερινά επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα έξω από το υπουργείο.

«Πιστεύουμε ότι όλες οι απαντήσεις που δόθηκαν για τις αποζημιώσεις για τις ζωονόσους, τα προγράμματα και τις επιμέρους ρυθμίσεις που αφορούν στον κτηνοτροφικό τομέα, να ικανοποίησαν τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων», είπε, προσθέτοντας ότι «όχι μόνο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αλλά πρέπει μαζί με τους κτηνοτρόφους να κτίσουμε το καλύτερο αύριο της ελληνικής κτηνοτροφίας».

Σύμφωνα με τον υπουργό, συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα των βοσκοτόπων και οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την οριστική επίλυσή του.

«Οι υστερήσεις που παρατηρήθηκαν», είπε, «στις φετινές καταβολές της ενιαίας ενίσχυσης, είναι αποτέλεσμα μιας φαύλης κατάστασης που επικράτησε τα προηγούμενα χρόνια, που σε καμία περίπτωση και υπό τη δαμόκλεια σπάθη των υψηλών κοινοτικών προστίμων δεν μπορούσε να συνεχισθεί. Και δεν πρόκειται να συνεχιστεί».

«Φέτος», πρόσθεσε, «για τελευταία χρονιά, αφού από την επόμενη χρονιά, με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και τη διευθέτηση που επιτεύχθηκε στο θέμα των βοσκοτόπων, θα προστεθούν στις επιλέξιμες προς επιδότηση εκτάσεις οι φρυγανώδεις, οι ποώδεις και οι ξυλώδεις, θα πληρώσουμε ως χώρα το τίμημα μιας στρεβλής αντίληψης του τι είναι βοσκότοπος και πώς τον χρησιμοποιώ για τη λήψη των κοινοτικών ενισχύσεων. Οι επιμέρους κινήσεις που έχουν γίνει θα εξομαλύνουν την κατάσταση όσον αφορά στις καταβολές των ενισχύσεων».

Σε ό,τι αφορά στην εξισωτική αποζημίωση, ο κ. Καρασμάνης είπε ότι στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα πληρωθούν τα υπόλοιπα προηγούμενων ετών και του 2013, ενώ έως το τέλος της χρονιάς θα καταβληθεί και η εξισωτική του 2014.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By