Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κατάσχεση λαθραίων τσιγάρων στο λιμάνι του Πειραιά

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 900 χαρτοκιβώτια ήτοι 9.000.000 τεμάχια τσιγάρα μάρκας R.G.D. και 40 χαρ/τια σετ τραπεζαρίας

lathraia tsigara

Σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος και της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, σημείωσαν την 06-05-2014 οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.

Ειδικότερα, αξιοποιώντας πληροφορίες που περιήλθαν υπόψη τους, εντόπισαν και κατέσχεσαν στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλες ποσότητες καπνικών σε ένα εμπορευματοκιβώτιο που προερχόταν από την Ινδονησία με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα σετ τραπέζια με καρέκλες, τα οποία αποτελούσαν και μέρος του φορτίου στο έμπροσθεν τμήμα του εμπορευματοκιβωτίου.

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 900 χαρτοκιβώτια ήτοι 9.000.000 τεμάχια τσιγάρα μάρκας R.G.D. και 40 χαρ/τια σετ τραπεζαρίας.

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό του 1.598.121,49 ευρώ. Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των παραληπτών, των οποίων τα στοιχεία επί των φορτωτικών εγγράφων είναι πλαστά.

Επίσης, σε δεύτερη επιχείρηση που διεξήχθη από την Υπηρεσία στην περιοχή του Ασπρόπυργου, εντοπίστηκε φορτίο τεσσάρων παλλετών αποτελούμενο από μαρμάρινες πλάκες δαπέδου, έτοιμο να αποσταλεί στην Αγγλία οδικώς, μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών.

Το φορτίο των μαρμάρινων πλακών ήταν έτσι διασκευασμένο που δημιουργούσε τέσσερις ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες (οι μαρμάρινες πλάκες ήταν κολλημένες στο εξωτερικό μέρος) που στο εσωτερικό τους αποκρύβονταν περίπου 729.400 τεμάχια τσιγάρα μάρκας GOLD MOUNT.

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται περίπου στο ποσό των 170.000 ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By