Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Κεδίκογλου: Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα, δεν θα κάνουμε απολύσεις

Κοντεύουμε να τελειώσουμε με το μνημόνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για αντιμνημόνιο υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

15452521_EV_GK_MAXIMOU_KEDIKOGLOU_DILOSEIS5.limghandler

Το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αφήνοντας ανοιχτό, ωστόσο, το ζήτημα των διαρθρωτικών αλλαγών, μιλώντας στο Mega. «Τα δημοσιονομικά μέτρα τελείωσαν. Δεν το συζητάμε. Τα διαρθρωτικά μέτρα έμειναν», ξεκαθάρισε ο κ. Κεδίκογλου, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα μέχρι την επόμενη Κυριακή.

Παράλληλα, διέψευσε και τα όσα ακούγονται αναφορικά με τις απολύσεις στο δημόσιο για το 2015 διαχωρίζοντάς τις από το μέτρο της κινητικότητας. «Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων για το 2015. Μην μπλέκετε τις απολύσεις με την κινητικότητα», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου και διευκρίνισε πως η κατάργηση της τριετίας στον ιδιωτικό τομέα δεν αποτελεί προαπαιτούμενο από τους εκπροσώπους των δανειστών.

Επίσης, εμφανίστηκε αισιόδοξος και για την πορεία της οικονομίας, γεγονός που πηγάζει από την ανάσχεση της ανεργίας -σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν- καθώς και από την εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την Ελλάδα. «Όλοι οι επενδυτές θέλουν να βάλουν τα λεφτά τους στην ελληνική οικονομία», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου και υπογράμμισε ότι η δανειοδότηση της χώρας μας συνιστά μια απόδειξη της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει από το διεθνές περιβάλλον.

Αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε την βεβαιότητά του πως η παρούσα Βουλή «μπορεί και πρέπει να βγάλει Πρόεδρο».

«Κοντεύουμε να τελειώσουμε με το μνημόνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για αντιμνημόνιο. Οι δημοσκοπήσεις θα πρέπει να προβληματίσουν έντονα την αξιωματική αντιπολίτευση» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By