Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Κεδίκογλου: Aκατανόητα τα σενάρια για αλλαγή πρωθυπουργού

Σε ερώτηση αν βρίσκεται η ΝΔ στην «αγκαλιά» του Βενιζέλου, απάντησε ότι «δεν βρίσκεται στην αγκαλιά κανενός»

kedikoglou

«Πλήρως ακατανόητα» και «αγνώστου πατρός» χαρακτήρισε τα σενάρια για αλλαγή κυβερνητικού σχήματος χωρίς εκλογές, και χωρίς πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Να τελειώνουμε με αυτά τα σενάρια. Ο κ. Σαμαράς στις δημοσκοπήσεις θεωρείται ο καταλληλότερος πρωθυπουργός από την πλειοψηφία των πολιτών, έχει ανεβάσει την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή, θεωρώ επιεικώς ακατανόητο να διακινούνται τέτοια σενάρια αγνώστου πατρός» επισήμανε.

«Η κυβέρνηση φέρνει αποτελέσματα με το να οδηγήσει τη χώρα από την έξοδο από την κρίση πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα της εξόδου της χώρας, βγαίνουμε στις αγορές, διασφαλίζουμε την έξοδο από την κρίση της Ελλάδας, έχουμε πετύχει πολλά και δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε την πορεία της χώρας, τώρα που βρίσκεται στο σημείο της εξόδου από την κρίση» τόνισε.

Ο Σίμος Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι ως γγ. της κυβέρνησης «ο Παναγιώτης Μπαλτάκος παρείχε νομοτεχνική εργασία, δεν είχε καμία σχέση με τη νομοθετική εργασία αυτό είναι υποχρέωση υπουργών, και υφυπουργών και γίνεται σε συνεννόηση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.»

Διευκρίνισε ότι δεν είχαν καμία συνάφεια με τον κ. Μπαλτάκο οι ελαφρύνσεις σε ενστόλους και χαμηλοσυνταξιούχους. «Οι μειώσεις στους ένστολους ήταν αναλογικά οι μεγαλύτερες ενώ οι απαιτήσεις είχαν γίνει πολύ μεγαλύτερες όπως και για τους χαμηλοσυνταξιούχους» σημείωσε.

Για τη Χρυσή Αυγή τόνισε ότι «δεν θα παίξουμε το παιχνίδι μιας εγκληματικής οργάνωσης, δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίξουμε το παιχνίδι των ναζιστών. Ό,τι αποφασίσουν οι αρμόδιοι ανακριτές και εισαγγελείς. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για όλες αυτές τις περιπτώσεις.»

Σε ερώτηση αν βρίσκεται η ΝΔ στην «αγκαλιά» του Βενιζέλου, απάντησε ότι «δεν βρίσκεται στην αγκαλιά κανενός». «Έχουμε μια καλή συνεργασία και φέρνουμε τα αποτελέσματα που χρειάζεται ο τόπος» σημείωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Κληθείς δε να σχολιάσει την τοποθέτηση Βενιζέλου για την ανάγκη ενίσχυσης του προοδευτικού του απάντησε ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά έχει φέρει αλλαγές στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι σε όλους τους τομείς, είναι σαφώς προοδευτική κυβέρνηση, γιατί τόλμησε τις μεγάλες αλλαγές που χρειαζόταν ο τόπος και η κοινωνία».

Σχολιάζοντας εξάλλου τη δήλωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών για ενδεχόμενο τρίτου πακέτου στήριξης στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ένα σενάριο, προσθέτοντας ότι ενδεχόμενος μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, και ότι στη χώρα είναι στη φάση που βγαίνει από την κρίση.

πηγή: skai

(Visited 1 times, 1 visits today)
By