Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Κικίλιας: Του χρόνου θα είμαστε πιο έτοιμοι, πιο οργανωμένοι

Πρέπει να κατανείμουμε σωστά το έμψυχο δυναμικό της Αστυνομίας

kikiliasOOO

Aναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, προανήγγειλε από την Κρήτη ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

Με δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, τόνισε πως «θα κοιτάξουμε να τελειώσουμε τη σεζόν στο πολύ υψηλό επίπεδο το οποίο λειτουργούμε έτσι ώστε του χρόνου να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι, πιο οργανωμένοι και με ένα καλύτερο, πιο μοντέρνο σχέδιο. Νομίζω ότι εξελίσσεται η ελληνική κοινωνία και μαζί της εξελίσσεται η Ελληνική Αστυνομία».

«Η προσπάθεια η οποία γίνεται από πλευράς μου είναι ο κόσμος να αντιληφθεί για πρώτη φορά, ίσως, θα χτίσουμε μια αστυνομία από την πλευρά του πολίτη. Δηλαδή ποια είναι τα παράπονά του, ποια τα προβλήματά του, τι αντιμετωπίζει με δυσπιστία και τι θεωρεί ως θεσμό ως βάση και ακουμπάει πάνω σ’ αυτό», σχολίασε.

Ο κ. Κικίλιας επισήμανε πως η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να δώσει ώθηση στον τουριστικό τομέα της Κρήτης, μέσω της εξασφάλισης της ασφαλούς διαμονής στο νησί των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Όσον αφορά στο θέμα της συγχώνευσης ή μη αστυνομικών τμημάτων του νησιού, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «η Αστυνομία δεν μπορεί να πορευθεί με ένα “τυφλό” σχέδιο».

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι υπάρχουν περιοχές της Κρήτης που χρειάζεται να γίνουν συγχωνεύσεις ώστε οι αστυνομικοί να «μην κάθονται στο τμήμα και να βγαίνουν έξω, γιατί έξω χρειάζονται», αλλά και ότι υπάρχουν και περιοχές όπου όντως πρέπει να δημιουργηθούν αστυνομικά τμήματα.

«Η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει 55.000 αστυνομικούς. Ένας αριθμός που δεν τον λες μικρό. Πρέπει, λοιπόν, να καταφέρουμε να κατανείμουμε σωστά το έμψυχο δυναμικό της Αστυνομίας και όχι να προβαίνουμε σε σπασμωδικές κινήσεις», είπε ακόμη, σημειώνοντας ότι η« οικονομική κρίση μας δίνει την ευκαιρία να επικρατήσει επιτέλους η λογική στον τρόπο που σκεφτόμαστε και πράττουμε».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By