Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

ΚΚΕ: Μέτωπο στις κυβερνητικές απειλές

«Το δίκιο του λαού δεν ταυτίζεται με τη στάση των συνδικαλιστών»

deh638_071113

Τα σενάρια περί ενδεχόμενης εφαρμογής του μέτρου της επίταξης από την κυβέρνηση, σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ κατεβάσουν τους διακόπτες, σχολιάζει με αιχμηρό ύφος το ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι ο λαός πρέπει να δώσει αγωνιστική απάντηση στις «κυβερνητικές απειλές» και αφήνει αιχμές για μερίδα συνδικαλιστών της ΔΕΗ επισημαίνοντας πως «στήριξαν την πορεία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Απέναντι στο σχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» και τις κυβερνητικές απειλές πρέπει να υπάρχει αγωνιστική απάντηση όλου του λαού, η οποία θα βάλει στο στόχαστρο τόσο την πολιτική της ΕΕ για την απελευθέρωση της ενέργειας, την όποια υλοποιεί η κυβέρνηση και αποδέχονται τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και τις επικίνδυνες θεωρίες, που επαναφέρει η κυβέρνηση, ότι ο λαός δεν έχει δικαίωμα να αντιδρά και να αντιπαλεύει αντιλαϊκές αποφάσεις.

Ο αγώνας των εργαζομένων στη ΔΕΗ είναι δίκαιος, γι’ αυτό και πρέπει να στηριχτεί από όλο το λαό που θα πληρώσει ακόμη πιο ακριβά την περαιτέρω ιδιωτικοποίησή της. Το δίκιο αυτού του αγώνα πηγάζει από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και δεν ταυτίζεται με τη στάση που κατά καιρούς έχουν κρατήσει διάφορες συνδικαλιστικές ηγεσίες, στηρίζοντας την πορεία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By