Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

ΚΚΕ: η αντίδραση στις διαβουλεύσεις με την τρόικα

«Κοροϊδεύουν το λαό όσοι του λένε ότι μπορεί να υπάρχει έξοδος από την κρίση» τονίζει ο Περισσός

KKEΑποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων ζητά το ΚΚΕ μπροστά στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη με την τρόικα, αφού «κοροϊδεύουν το λαό όσοι του λένε ότι μπορεί να υπάρχει έξοδος από την κρίση» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Ο λαός δεν έχει περιθώριο να μείνει θεατής στο συνεχιζόμενο έργο των αντιλαϊκών μέτρων που παίζεται στις πλάτες του. Μπορεί να εμποδίσει τον κατήφορο, αν δυναμώσει τον αγώνα του και γυρίσει την πλάτη στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που υποστηρίζουν την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Κοροϊδεύουν το λαό όσοι του λένε ότι μπορεί να υπάρχει έξοδος από την κρίση προς όφελος του λαού και των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, η μονιμοποίηση των χαρατσιών, οι νέες ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, το νέο χτύπημα των αυτοαπασχολουμένων προχωρούν ακριβώς για να στηριχτεί η κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και να υλοποιηθούν οι κατευθύνσεις της ΕΕ.
Η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By