Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Κοινή δράση Ισρήλ – Παλαιστίνης κατά του Έμπολα

Συνάντηση Ισραηλινών και Παλαιστίνιων αξιωματούχων για την σύνταξη γραμμής δράσης

ebola-africaB

Κοινή γραμμή φαίνεται πως θα ακολουθήσουν Ισραήλ και Παλαιστίνη στην αντιμετώπιση του Έμπολα μετά την συνάντηση Ισραηλινών και Παλαιστίνιων αξιωματούχων που συναντήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου προκειμένου να συζητήσουν και να συντάξουν έναν «οδικό χάρτη».

Κατά τη συνάντηση αυτή οι δύο πλευρές ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις και δεσμεύτηκαν να συναντηθούν και πάλι για να ανταλλάξουν πληροφορίες όσον αφορά τον Έμπολα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μια πηγή του υπουργείου που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της είπε ότι θα προταθεί σε Παλαιστίνιους και Ιορδανούς αξιωματούχους να συμμετάσχουν σε ένα εκπαιδευτικό ιατρικό πρόγραμμα στο Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου συνομίλησε σήμερα με πολλούς κυβερνητικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους και ανακοίνωσε τη λήψη μιας σειράς προληπτικών μέτρων. Τα μέτρα αυτά θα έχουν ως στόχο την επιτυχή απομόνωση τυχόν κρουσμάτων αλλά και τη χορήγηση θεραπείας στους ασθενείς. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα του Έμπολα στο Ισραήλ.

Μια Νιγηριανή τουρίστρια που παρουσίαζε ύποπτα συμπτώματα νοσηλεύτηκε στην Ιερουσαλήμ τον Σεπτέμβριο, όμως από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα δεν έπασχε από τη θανατηφόρα ασθένεια.

Το Ισραήλ είναι ένας προορισμός που επιλέγουν πολλού Αφρικανοί χριστιανοί προσκυνητές. Από τις αρχές του έτους η χώρα έχει υποδεχτεί περίπου 43.000 Αφρικανούς τουρίστες (συμπεριλαμβανομένων και αυτών από χώρες της βόρειας Αφρικής). Ταυτοχρόνως, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι μουσουλμάνοι επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Μέκκα για προσκύνημα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By