Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Κομμάτι βράχου ο μυστηριώδης «λουκουμάς» που εμφανίστηκε στον Άρη

Οι επιστήμονες της NASA βρήκαν τελικώς μια εξήγηση για τη μυστηριώδη εμφάνιση μιας μικρής πέτρας κοντά στο διαστημικό όχημα Opportunity στις αρχές Ιανουαρίου

planetA

Οι επιστήμονες της NASA βρήκαν τελικώς μια εξήγηση για τη μυστηριώδη εμφάνιση μιας μικρής πέτρας κοντά στο διαστημικό όχημα Opportunity στις αρχές Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Ο βράχος, που έχει σχήμα λουκουμά και το μήκος του φτάνει τα 4 εκατοστά, εμφανίστηκε σε μια από τις φωτογραφίες που μετέδωσε το ρομποτικό όχημα στις 8 Ιανουαρίου, την ώρα που οι χειριστές του ετοιμάζονταν να ενεργοποιήσουν τον τηλεχειριζόμενο βραχίονά του. Στην εικόνα διακρίνεται μια μικρή πέτρα, λευκή στο περίγραμμα και βαθυκόκκινη στο κέντρο της, σε ένα σημείο όπου σε μια άλλη φωτογραφία που είχε ληφθεί τέσσερις ημέρες νωρίτερα δεν υπήρχε τίποτα, όπως εξήγησε ο Στιβ Σκουάιρς, ο επικεφαλής της αποστολής του Opportunity.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο μικρός βράχος, στον οποίο έδωσαν το όνομα «Πίνακλ Άιλαντ», είναι τμήμα ενός μεγαλύτερου βράχου ο οποίος έσπασε και αυτό το κομμάτι του παρασύρθηκε από μια ρόδα του διαστημικού οχήματος, στις αρχές Ιανουαρίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By