Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Κορκίδης: Τις θέσεις της αντιπολίτευσης να εφαρμόσει άμεσα η κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή, ποια είναι τα προβλήματα τα οποία έχουμε ιεραρχήσει και αναλύσει», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ

korkidis

Τα προγράμματα της αντιπολίτευσης που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος πρέπει να εφαρμόσει άμεσα η κυβέρνηση, εκτιμά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αυτό που πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να δει ποια από τα προγράμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και να τα εφαρμόσει άμεσα. Αυτό χρειάζεται η αγορά. Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή, ποια είναι τα προβλήματα τα οποία έχουμε ιεραρχήσει και αναλύσει. Όχι απλώς για να αποτυπώσουμε την κατάσταση, αλλά για να προτείνουμε πολλά που αφορούν στη ρευστότητα, τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Δεν αρκεί να ανακοινώνεις παραπάνω δόσεις, αν δεν προσδιορίσεις τον αριθμό τους και το χρόνο που θα εφαρμοστούν» τονίζει ο κ. Κορκίδης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ, το πρώτο που θα πρέπει να εφαρμοστεί η κυβέρνηση είναι η ρύθμιση στους ασφαλιστικούς οργανισμούς«Το πρώτο που θα πρέπει να εφαρμοστεί είναι η ρύθμιση, για να μην πω η λύση, στους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Μας απασχολεί έντονα, διότι πολλοί δεν είναι απλά στο κόκκινο, το έχουν ξεπεράσει, είναι στα όριά τους. Το πάγωμα, κεφαλαιοποίηση και η αφαίρεση ασφαλιστικού χρόνου από τον ΟΑΕΕ θεωρώ ότι είναι μια λύση μαζί με την καταβολή των τρεχουσών εισφορών, που όχι μόνο θα καλύψει την ετήσια τρύπα του ταμείου, αλλά θα μπορέσει να καλύψει και ιατροφαρμακευτικά τους ασφαλισμένους ανασφάλιστους».

Αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, ο κ. Κορκίδης σημειώνει ότι αν είχε απέναντί του την Γερμανίδα καγκελάριο θα της έλεγε ότι «το ελληνικό χρέος πρέπει να γίνει βιώσιμο για να μπορεί να γίνει βιώσιμη η οικονομία και για να μπορέσει η Ελλάδα να απασχολήσει λιγότερο στο μέλλον την ΕΕ. Νομίζω ότι η επιμήκυνση του εξωτερικού μας χρέους είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει, δεν κοστίζει τίποτε στους δανειστές μας, που έχουν κερδίσει πάρα πολλά από εμάς. Αυτό που πρέπει να αναθεωρήσουν και να σκεφτούν πώς θα το κάνουν με έξυπνο τρόπο είναι να αναγκάσουν το ΔΝΤ να φύγει από την Ευρώπη και να διαλυθεί και η τρόικα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By