Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Κορυφώνεται η έξοδος από τα αστικά κέντρα

Aυξημένη η κίνηση στα λιμάνια και στα αεροδρόμια της χώρας

limani peiraia ekdromeis diakopes

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια και στα αεροδρόμια της χώρας, που αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι την Κυριακή.

Αύξηση σε σχέση με πέρυσι παρατηρείται στο λιμάνι του Πειραιά για τον Αργοσαρωνικό και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, για το πρώτο τριήμερο του Αυγούστου προγραμματίστηκαν 79 δρομολόγια από Πειραιά, 36 από Ραφήνα και 18 από Λαύριο και αναμένεται να αναχωρήσουν από Πειραιά 90.000 επιβάτες για Κυκλάδες, νησιά του Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Κρήτη και 25.000 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού με συνολικά 47 δρομολόγια πλοίων και 45 ιπτάμενων δελφινιών.

Η πληρότητα πλησιάζει το 100%, κυρίως για Κυκλάδες, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα πλοία και για τους άλλους προορισμούς.

Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν τον Αργοσαρωνικό, καθώς τον Ιούνιο σε σχέση με το 2013 υπάρχει αύξηση κατά 3,94% και κατά 11,69% για τον μήνα Ιούλιο.

Αύξηση υπήρξε και στον αριθμό των οχημάτων που μεταφέρθηκαν με πλοία προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού (αύξηση περίπου 26% στα ΙΧ αυτοκίνητα και 1,4% στα φορτηγά).

Για τα υπόλοιπα νησιά φέτος τον Ιούνιο καταγράφεται αύξηση κατά 1,51% στον αριθμό των επιβατών και κατά 6,22% τον Ιούλιο. Στα ΙΧ αυτοκίνητα η αύξηση είναι περίπου 8% και στα φορτηγά 5,44%.

By