Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Κορυφώνονται οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα – Πάνω από 350 οι νεκροί

gaza-3

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τις πρωινές ώρες της Κυριακής ότι θα εντείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας καθώς η πλέον αιματηρή σύγκρουση από το 2009 εισήλθε στην 13η ημέρα της και έως τώρα έχει αφήσει πίσω της πάνω από 350 νεκρούς.

«Από απόψε, η χερσαία φάση των επιχειρήσεων για την προστασία των συνόρων επεκτείνεται με πρόσθετες δυνάμεις ώστε να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία στη Λωρίδα της Γάζας και να δημιουργηθεί μια πραγματικότητα που εγγυάται στους Ισραηλινούς πολίτες μια ζωή με ασφάλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

arma

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι από πυρά του ισραηλινού πυροβολικού ανατολικά της πόλης της Γάζας σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα, όπως ανέφερε ιατρική πηγή. Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο παιδιά και ο γιος ανώτερου στελέχους της Χαμάς.

Νεκρός από τα σφοδρά πυρά του πυροβολικού στην περιοχή Σεζίγια είναι ο γιος του Χαλίλ Αλ Χάγια, ανώτερου στελέχους που παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Στη Μ. Ανατολή ο γ.γ. του ΟΗΕ την Κυριακή

mpan

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι –μουν θα επισκεφθεί τη Μέση Ανατολή από την Κυριακή για να εκφράσει την «αλληλεγγύη του» και να βοηθήσει τόσο τους Ισραηλινούς όσο και τους Παλαιστίνιους, που έχουν εμπλακεί εδώ και 12 ημέρες σε μία αιματηρή σύγκρουση, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Ο Μπαν Κι- μουν προτίθεται να ενεργήσει «σε διαβούλευση με τους περιφερειακούς και διεθνείς παράγοντες, για να σταματήσει η βία και να βρεθεί μια λύση» στη σύγκρουση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Σε μια προσπάθεια να προωθήσει μια βιώσιμη κατάπαυση του πυρός, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα μεταβεί στην Ντόχα του Κατάρ, το Κουβέιτ, το Κάιρο της Αιγύπτου, την Ιερουσαλήμ, τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης και το Αμάν της Ιορδανίας.

Η επιστροφή του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αναμένεται μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By