Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Πάρις Κουκουλόπουλος: Είναι γνωστή η άποψη που έχουμε εμείς, αλλά δεν την επαναλαμβάνει κάθε τρεις και λίγο ο κ. Βενιζέλος!

«Δεν διαγράφεται η προσφορά του Ανδρέα Παπανδρέου με μια παρόλα και μια ατάκα» δήλωσε ο βουλευτής Κοζάνης

Benizelos«Μια βδομάδα δεν συμπλήρωσε η κυβέρνηση και ξεκίνησαν προβλήματα τα οποία μπορεί να αποδειχθούν και σοβαρά γιατί όταν προκαλείς έτσι, με τέτοιο τρόπο, διότι είναι ανακριβή αυτά που λένε και προκλητικά… Δεν διαγράφεται η προσφορά του Ανδρέα Παπανδρέου με μια παρόλα και μια ατάκα…» τόνισε ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στο ρ/σ ΒΗΜΑ FM.
«Κοιτάξτε αυτό, βέβαια, όπως καταλαβαίνετε από τη μια δεν πρέπει να μας εκπλήσσει γιατί και απ΄ τη δική μας πλευρά ο κ. Βενιζέλος πιστεύει κάτι διαφορετικό απ΄ ό,τι πιστεύουμε όλοι εμείς; Όχι βέβαια. Πόσες φορές έχει πει ο κ. Βενιζέλος ότι δεν υπήρχε κάτι άλλο να κάνουμε από το 2009 και πέρα. Θα μπορούσαμε να έχουμε ηπιότερες καταστάσεις, άλλο πλάνο για την αντιμετώπιση της κρίσης, αν είχαμε κινηθεί νωρίτερα και έχει ονομάσει ευθέως την πενταετία Καραμανλή. Είναι γνωστή η άποψη που έχουμε εμείς αλλά δεν την επαναλαμβάνει κάθε τρεις και λίγο ο κ. Βενιζέλος. Ούτε βέβαια απασχόλησε το συνέδριο μας που έγινε πριν λίγους μήνες. Το απασχόλησε με την εισήγηση του ο ίδιος και όλα τα στελέχη με την ανάγκη ύπαρξης ενός σχεδίου ανασυγκρότησης, με το ζήτημα της ανανέωσης, με το ζήτημα της προοπτικής της πατρίδας μας. Τώρα η ΝΔ για ποιο λόγο κινείται σε μια τέτοια οδό δεν μπορώ να καταλάβω» σημείωσε με νόημα ο βουλευτής, σχολιάζοντας ως εξής τις δηλώσεις Λαζαρίδη:

«Εκ του αποτελέσματος χθες με τις εξηγήσεις που ακούσαμε από τον κο Λαζαρίδη, αυτό δεν με εκπλήσσει. Γιατί και από τη δική μας πλευρά ισχυριζόμαστε, και όχι ψευδώς βέβαια, με περισσότερες και βάσιμες αποδείξεις, ότι την πενταετία Καραμανλή δεν καταστράφηκε βέβαια η χώρα, αλλά μια προϊούσα κατάσταση δεν αντιμετωπίστηκε ούτε στο παραμικρό για πέντε χρόνια. Κάτι ψέλλισε για μέτρα λιτότητας ηπιότατα το Σεπτέμβριο ο κος Καραμανλής ένα μήνα πριν τις εκλογές και αυτό ήταν όλο. Επί πεντέμισι χρόνια, όμως, έκανε άλλα πράγματα. Και τελικά παρέδωσε ένα έλλειμμα που άγγιξε το 16%. Τραγικό έλλειμμα. Μια Ελλάδα στην οποία ούτε μπορούμε ούτε πρέπει να γυρίσουμε. Αυτή είναι η βασική αφετηρία μιας σοβαρής συζήτησης. Αυτό είναι το θέμα. Αυτή τη θέση την πολιτική, ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο κος Βενιζέλος την έχει πει επανειλημμένα. Αυτή είναι η δική μας κοινή παραδοχή ως παράταξη. Και δεν την κάνουμε για να γλιτώσουμε τους εαυτούς μας αλλά είναι μια απολύτως αληθής νομίζω προσέγγιση».

Απαντώντας αναφορικά με την προγραμματική συμφωνία, «τελειώσει γρήγορα» υποστήριξε ο κ. Κουκουλόπουλος, ανακοινώνοντας ότι «σήμερα θα οριστούν και οι υπεύθυνοι για αυτή τη συζήτηση».
«Κατ’ ουσίαν όμως η προγραμματική συμφωνία πρέπει να σας πω έχει 3 + 1 σημεία, δηλαδή όχι άλλα μέτρα, ενίσχυση πραγματικής οικονομίας, κοινωνική συνοχή, σοβαρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό πρόσημο» κατέληξε ο βουλευτής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By