Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020

Κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την κτηνοτροφική πολιτική της κυβέρνησης

«Οι κτηνοτρόφοι λιμοκτονούν»

apostolou euaggelos

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στον τομέα της κτηνοτροφίας, ασκεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστόλου.

Σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και εκφράζει τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα τους.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αποστόλου

«Όταν από πολύ νωρίς κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για το θέμα της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων, η Κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι δε θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που πραγματοποιεί.

Όταν εγκαίρως επισημαίναμε στον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι τα κονδύλια που έχουν δεσμευτεί για την πληρωμή των εξισωτικών ενισχύσεων είναι πολύ μικρότερα από αυτά των παρελθόντων ετών, μας απαντούσε ότι έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον ποσά από άλλους λογαριασμούς και οι κτηνοτρόφοι θα λάβουν το σύνολο του ποσού που τους αναλογεί.

Δυστυχώς, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις επαληθευτήκαμε με τον πιο δυσάρεστο τρόπο για τους κτηνοτρόφους.

Γι αυτό και οι κτηνοτρόφοι σε ολόκληρη την Ελλάδα πραγματοποίησαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, διαμηνύοντας ότι η αντοχή τους έχει τελειώσει και προμηνύοντας δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Αλήθεια πόσοι από αυτούς που περικόπτουν τις χρηματοδοτήσεις μπορούν να καταλάβουν πως νοιώθουν οι κτηνοτρόφοι όταν βλέπουν τα ζώα τους να λιμοκτονούν;

Όσοι «κόβουν και ράβουν» τους βοσκότοπους δεν έχουν αντιληφθεί ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των περιοχών βόσκησης αποτελούν τον πρωταρχικό παράγοντα ποιοτικής διαφοροποίησης των γαλακτοκομικών προϊόντων και το νούμερο ένα κριτήριο αναγνώρισης και κατοχύρωσης των Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ);

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται στον αγώνα των κτηνοτρόφων για την επιβίωσή τους και προγραμματίζει τις επόμενες ημέρες συναντήσεις και εκδηλώσεις για την ανάδειξη και επίλυση όλων των προβλημάτων του χώρου».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By