Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Κυβερνητική προετοιμασία εν όψει της τρόικας

Νέες επαφές των δανειστών με τα κρίσιμα κυβερνητικά χαρτοφυλάκια την ερχόμενη εβδομάδα

stournaras-troika1

Το οικονομικό επιτελείο ενημέρωσαν οι υπουργοί με τα πιο κρίσιμα χαρτοφυλάκια εν όψει των νέων επαφών που έχει ο Γιάννης Στουρνάρας με την τρόικα το απόγευμα της Κυριακής (η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα, αλλά πήρε αναβολή για μετά από τις 8:30 το βράδυ).

Στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, βρέθηκαν διαδοχικά οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Οι υπουργοί ενημέρωσαν το οικονομικό επιτελείο για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στους τομείς τους, προκειμένου να συνταχθεί ένα προσχέδιο, βάσει του οποίου θα γίνει η σημερινή συζήτηση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών. Από την προσεχή Τρίτη, οι επικεφαλής της τρόικας θα αρχίσουν να μεταβαίνουν στα γραφεία των παραπάνω υπουργών.

Κυβερνητικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν ως «δύσκολες» τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ευελπιστούν σε μια «κατ’ αρχήν συμφωνία», βάσει της οποίας θα υπάρξει πολιτική απόφαση στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου για την έγκριση της δόσης. Εν συνεχεία, η δόση αναμένεται να εκταμιεύεται τμηματικά, ανάλογα με την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By