Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Κόντρες στο ΠΑΣΟΚ με Χρυσοχοΐδη-Πιερρακάκη-Γρηγοράκο

Χρυσοχοΐδης: «Πού είναι η δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ;»

xrusoxoidis

Έντονη κριτική για τον τρόπο λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ αλλά και το «νέο κατήφορο» στα γκάλοπ άσκησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το βήμα της πανελλήνιας συνάντησης στελεχών του κόμματος εν όψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, στάση η οποία προκάλεσε αιχμές και σχόλια.

Ειδικότερα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αφού άσκησε κριτική στον κ. Τσίπρα, παρέπεμψε σε αναφορά του κ. Βενιζέλου περί «ανοησιών» που ακούγονται αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, για να υποστηρίξει ότι «οι ανοησίες που ακούω εγώ είναι ότι κάποιοι από τη ΝΔ δηλώνουν ότι έχουν 180» και ότι «κάποιος από τον δικό μας χώρο δήλωσε ότι έχει 190 βουλευτές».

Διερωτήθηκε δε, ποιος ανοίγει αυτά τα θέματα και πρόσθεσε ότι από τότε που έγινε ανασχηματισμός δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα και πώς θα φανεί ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο. «Ο κ. Τσίπρας μπορεί να υπόσχεται ό,τι θέλει. Όμως ό,τι κι αν λέμε εμείς εδώ μέσα δεν πιάνει τόπο, αν δεν λύσουμε το θέμα της δίκαιης φορολογίας, του δίκαιου κράτους», υποστήριξε. Επιπλέον, αναφερόμενος στον «νέο κατήφορο» που είπε ότι παρατηρεί στα γκάλοπ για το ΠΑΣΟΚ «που μας εμφανίζουν σαν Ελιά», διερωτήθηκε: «Αυτή είναι η πολιτική μας που δικαιώνεται;».

«”Ακουσα έναν σύντροφο να λέει ότι ‘υπάρχουν πολλές ηγετικές υποψηφιότητες”, αυτά είναι ανοησίες πολιτική κάνουμε», είπε, αναφερόμενος στον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος και του απάντησε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης άσκησε κριτική για τη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ, διερωτώμενος «πού είναι η δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ;» για να προσθέσει ότι είναι η πρώτη φορά που δεν συγκαλούνται όργανα, δεν γίνεται συζήτηση, δεν λαμβάνονται αποφάσεις.

Ανέφερε ακόμα ότι συμφωνεί με τη Δημοκρατική Παράταξη όπως αυτή επιχειρείται σήμερα να διαμορφωθεί, ωστόσο τόνισε ότι το πρώτο βήμα είναι η ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε αναγκαία τη διεξαγωγή ενός έκτακτου ανοικτού αναγεννητικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με μαζική συμμετοχή μελών και φίλων του κόμματος και με μια συγκεκριμένη στρατηγική για τα μεγάλα θέματα της χώρας. «Δεν είμαστε ουρά κανενός, δεν είμαστε τσόντα, δεν είμαστε παρακολούθημα», τόνισε.

Κ. Πιερρακάκης: «Η ανανέωση δεν είναι ηλικιακό ζήτημα»

pierakakis_mikrh240314

Απαντώντας στον κ. Χρυσοχοΐδη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε ότι η φράση του που επικαλέστηκε ο υπουργός ήταν ότι παράγονται περισσότεροι ηγέτες από ό,τι υπάρχει δυνατότητα να καταναλωθούν. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είναι ο τελευταίος που πιστεύει ότι η ανανέωση είναι ηλικιακό ζήτημα.

Αιχμές Λ. Γρηγοράκου κατά Χρυσοχοΐδη

«Πάμε όλοι μαζί», τόνισε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ο οποίος άφησε αιχμές προς τον κ. Χρυσοχοΐδη, καταλογίζοντας του ότι αφενός είχε πει ότι δεν διάβασε το μνημόνιο και, αφετέρου ότι είχε πει πως ο κ. Παπανδρέου δεν κάνει ούτε για πρωθυπουργός της Ζιμπάμπουε. «Όλοι έχουμε κάνει λάθη», συνέχισε, για να προσθέσει ότι όμως τώρα όλοι είμαστε απαραίτητοι και αναγκαίοι.

Από τη θέση του στην αίθουσα, μετά την τοποθέτηση του κ. Γρηγοράκου, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε να παρέμβει γιατί, όπως ανέφερε, βλέπει «δικηγόρους του προέδρου».

Ορισμένοι συμμετέχοντες, δυσαρεστημένοι με αυτόν τον χαρακτηρισμό, του απαντούσαν ότι «δεν είμαστε δικηγόροι», μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Λιάνης ο οποίος του απευθύνθηκε ρωτώντας τον ποιος του δίνει το δικαίωμα να υποτιμά τον κόσμο που ήρθε και από μακριά, όπως ο ίδιος, για τη σημερινή συνάντηση.

«Ο φίλος μου ο Λεωνίδας μου έκανε προσωπική αναφορά», συνέχισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας ότι δεν έθιξε κανέναν προσωπικά, για να αναφέρει ότι εκείνος δεν ανήκει στο κόμμα κανενός προέδρου, αλλά ότι είναι και θα παραμείνει ΠΑΣΟΚ γιατί θέλει μια δημοκρατική παράταξη και όχι μια «αντιδημοκρατική» παράταξη.

Τέλος, ο Παύλος Χρηστίδης, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δείχνει να είναι εγκλωβισμένο σε μια παρελθοντολογία, συζητώντας για αυτά που είχαμε να χωρίσουμε και ελάχιστα για αυτά που αφορούν την κοινωνία και τη νέα γενιά. «Με αφετηρία τη σημερινή συνεδρίαση το πρώτο που πρέπει να βάλουμε μπροστά ως σκέψη είναι ότι από το συνέδριο πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κόμμα που θα σέβεται πρώτα απ όλα τον εαυτό του», υπογράμμισε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By