Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Κύπρος: Επιστροφή στις αγορές αυτό τον μήνα βλέπει ο Ν. Αναστασιάδης 

“Έχουμε επανειλημμένως και εγκαίρως ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που αναλάβαμε έναντι των δανειστών μας για μεταρρυθμίσεις στις υποδομές και για αποκατάσταση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος και των δημοσίων δαπανών”

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Η Κύπρος θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές εντός του τρέχοντος μηνός, τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται στον δρόμο για πλήρη ανάκαμψη.

“Έχουμε επανειλημμένως και εγκαίρως ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που αναλάβαμε έναντι των δανειστών μας για μεταρρυθμίσεις στις υποδομές και για αποκατάσταση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος και των δημοσίων δαπανών”, ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης σε ομιλία του σε δείπνο που παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και της ημερίδας Υπουργών Ναυτιλίας που οργανώνονται στη Λεμεσό από το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο.

Ως άμεσο αποτέλεσμα αυτών των διορθωτικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση, ανέφερε ο Κύπριος πρόεδρος, αναμένεται ότι στο τέλος αυτού του μήνα η Κύπρος θα μπορέσει να επιστρέψει στις διεθνές αγορές, έναν χρόνο πριν από όσο αρχικώς υπολογιζόταν.

By