Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Κύπρος: Σχεδιάζεται χαλάρωση των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές

Ανάσα για τις επιχειρήσεις με λογαριασμούς σε Τρ. Κύπρου και Λαϊκή

Anastasiadis Με στόχο την αποκλιμάκωση της πίεσης στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων, το προσχέδιο του επόμενου διατάγματος στην Κύπρο αναμένεται να περιλαμβάνει ουσιαστική χαλάρωση στους περιορισμούς που έχουν τεθεί στις τραπεζικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, το νέο διάταγμα θα περιλαμβάνει χαλαρώσεις τις οποίες έχει ζητήσει με επιστολή του και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, καθώς καταγράφονται πλέον ανυπέρβλητες δυσκολίες για τις επιχειρήσεις, λόγω των περιορισμών. Αναμένεται ότι θα αποφασιστεί άρση της απαγόρευσης ανοίγματος νέων τραπεζικών λογαριασμών από νομικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κάτι τέτοιο αναμένεται να δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις και ειδικά σε αυτές που έχουν λογαριασμούς στην Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή και μέχρι σήμερα είναι παγιδευμένες. Το άνοιγμα λογαριασμών ήταν βασικό αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου, για διευκόλυνση των συναλλαγών τους και κυρίως με τους προμηθευτές τους στο εξωτερικό.

Επίσης, υπουργείο Οικονομικών και Κεντρική Τράπεζα θα συζητήσουν και τη δυνατότητα να επιτραπεί η χρησιμοποίηση καταθέσεων και το «σπάσιμο» γραμματίων, για την εξόφληση δανείων ή πιστωτικών καρτών.

Στόχος είναι να υιοθετηθεί το συντομότερο το νέο διάταγμα και αν είναι δυνατό πριν τη λήξη του υφιστάμενου, την ερχόμενη Παρασκευή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By