Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Λαφαζάνης: Υπάρχει θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης

«Θα κάνουμε κυβέρνηση με δυνάμεις αριστερές, προοδευτικές, αυτές που είναι αποφασισμένες να στηρίξουν με σταθερότητα και συνέπεια ένα αντιμνημονιακό, προοδευτικό πρόγραμμα»

lafazanis

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι το ποσοστό του 2012 δεν ήταν ευκαιριακό, σημείωσε μιλώντας στο Βήμα fm o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης προσθέτοντας ότι υπάρχει θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης.

«Πολιτική νομιμοποίηση η κυβέρνηση αυτή δεν είχε για να εφαρμόζει αυτό το τροϊκανό μνημονιακό πρόγραμμα, διότι άλλα μάς έλεγε πριν από τις εκλογές και άλλα εφάρμοσε μετεκλογικά. Όλο αυτό το διάστημα, αυτή η πολιτική και λαϊκή έγκριση δεν υπάρχει.

 Πολύ περισσότερο τώρα, μετά τις ευρωεκλογές, διότι η ΝΔ είναι δεύτερο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ ή Ελιά, όπως μεταλλάχθηκε, είναι τέταρτο κόμμα και με ένα ποσοστό χαμηλότερο από το εθνικό του ΠΑΣΟΚ και δεν υπάρχει κοινοβουλευτική, αριθμητική βάση για τη συνέχιση αυτής της πολιτικής

Σε ότι αφορά το πλαίσιο συνεργασιών που προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ Λαφαζάνης σημείωσε πως :«Θα κάνουμε κυβέρνηση με δυνάμεις αριστερές, προοδευτικές, αυτές που είναι αποφασισμένες να στηρίξουν με σταθερότητα και συνέπεια ένα αντιμνημονιακό, προοδευτικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα δηλαδή που είναι στον πυρήνα των αντιλήψεων του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν είχαμε εθνικές εκλογές και το ερώτημα ετίθετο από εμάς σε αυτή τη βάση και ψήφιζαν οι πολίτες σε αυτή τη βάση, θα ήταν όλοι υποχρεωμένοι να κάνουν αντίστοιχες τοποθετήσεις και το αποτέλεσμα θα ήταν νομίζω πολύ διαφορετικό και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ πολύ διαφορετικό

(Visited 1 times, 1 visits today)
By