Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

«Λευκή Νύχτα»: Μέχρι τις 11 το βράδυ ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα

Το ωράριο παρατείνεται βάσει απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής- Aντιδράσεις από  την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας

sintagma-stolismos

Μέχρι τις 11 το βράδυ αναμένεται να παραμείνουν ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της «Λευκής Νύχτας». Το ωράριο παρατείνεται βάσει απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, έχοντας ωστόσο προκαλέσει την αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. «Η «Λευκή Νύχτα» όχι μόνο είναι παράνομη, αλλά είναι και ανήθικη απέναντι στους εμποροϋπαλλήλους», επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση η Ομοσπονδία, υπενθυμίζοντας ότι «σε πολλά από τα καταστήματα-επιχειρήσεις μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί εξευτελιστικές μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία και μένουν απλήρωτοι ή πληρώνονται έναντι για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους εμπόρους να συμμετέχουν στην εκδήλωση και παροτρύνει τους καταναλωτές να επωφεληθούν της επέκτασης του ωραρίου και να διενεργήσουν, χωρίς την πίεση του χρόνου, τις εορταστικές τους αγορές.

Ο δήμος Αθηναίων διοργανώνει μουσικές εκδηλώσεις στην Πλατεία Συντάγματος από τις 17:00.

Συγκεκριμένα:

Στις 17:00, συναυλία με τους τενόρους Duo Fina.

Στις 20:00 Εορταστική Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας δήμου Αθηναίων, με τους τενόρους Γιώργο Ζωγράφο, Ντίνο Καλύβα, Μανώλη Λορέντζο. Διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης.

Από τις 20:00 μέχρι τις 22:00, παιχνίδι με ξυλοπόδαρους από την ομάδα Circus Dayz.

Επίσης, επεκτείνουν το ωράριό τους μέχρι τις 23:00 το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του δήμου Αθηναίων (Αγγελικής Χατζημιχάλη 6-Πλάκα), το Νομισματικό Μουσείο (Πανεπιστημίου 10-12) και το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1-3, Πλάκα).

Κλειστά θα είναι αύριο, Κυριακή τα καταστήματα, όπως και η Βαρβάκειος αγορά και υπό προϋποθέσεις ανοικτά στην Θεσσαλονίκη. «Εκτός λογικής» χαρακτήρισε την απόφαση να μην λειτουργήσει η αγορά την τελευταία Κυριακή του χρόνου, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος, Αντώνης Ζαίρης. Όπως δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84, τις προηγούμενες δύο Κυριακές, που τα καταστήματα ήταν ανοικτά, ο τζίρος αυξήθηκε κατά 30%.

Τη Δευτέρα θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως τις 21:00 και την Τρίτη (παραμονή Πρωτοχρονιάς) από τις 09:00 έως τις 18:00.

Tην Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της απασχόλησης του προσωπικού κατά την Κυριακή 22-12-2013, ενώ από την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 επανέρχεται το κανονικό ωράριο.

Κλειστή και η Βαρβάκειος αγορά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By