Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Λοβέρδος: Πρόταση για μορατόριουμ για τις κινητοποιήσεις στις γιορτές

Άρνηση από το προεδρείο της ΟΛΜΕ

olme fosphotos

Την άρνηση του προεδρείου της ΟΛΜΕ, συνάντησε ο υπουργός Παιδείας στην πρότασή του να υπάρξει μορατόριουμ για τις κινητοποιήσεις τις ημέρες των θρησκευτικών και εθνικών εορτών, καθώς και κατά τις επισκέψεις του σε σχολεία της επαρχίας.

«Δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν, το πότε, το πού και το πως των κινητοποιήσεών μας», ήταν η απάντηση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των καθηγητών, στη συνάντηση που είχαν με τον κ. Λοβέρδο στο υπουργείο Παιδείας.

«Έκανα μία πρόταση μετά τα μέτρα τα οποία υπήρξανε στις πρόσφατες παρελάσεις. Παρεκάλεσα, ζήτησα να υπάρξει ένα moratorium, ας πούμε για την 25η Μαρτίου, μετά από λίγους μήνες, ή, αν το πούμε γενικότερα, για τις εθνικές επετείους και γιορτές, λίγες στιγμές το χρόνο είναι αυτές, να μην παρακωλύονται οι εκδηλώσεις των επετείων επειδή, και εκείνη τη στιγμή τη θεωρεί, ένας συνδικαλιστικός φορέας ότι είναι η στιγμή κατάλληλη να εκφράσει τις απόψεις του για κάποιο θέμα που τον απασχολεί», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας μετά το τέλος της συνάντησης.

«Επίσης ζήτησα από την ΟΛΜΕ, επειδή κινούμαι σε όλη τη χώρα και επειδή έχω απόλυτη διάθεση και εκεί που κινούμαι να βλέπω και τις ΕΛΜΕ και τις τοπικές ΔΟΕ, να ορίζουμε ειδική συνάντηση και να εκφράζονται εκεί με όποιον τρόπο θέλουν, το πιο μαχητικό, τις δικές τους απόψεις, να προωθούν τα θέματα τους αλλά να μην παρακωλύουν τις εκδηλώσεις στις οποίες θέλω εγώ να παραστώ ή τις οποίες το υπουργείο Παιδείας διοργανώνει. Να μην παρακωλύεται η εκ μέρους μου άσκηση αυτοπρόσωπης εποπτείας σε όλη την Ελλάδα», συμπλήρωσε.

«Εγώ θεωρώ ότι, τουλάχιστον, αφήστε το υπουργείο Παιδείας, για τα θέματα των εθνικών επετείων πρέπει να υπάρξει μία συμφωνία πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών ενώσεων από τις πρωτοβάθμιες μέχρι τις τριτοβάθμιες ότι όλες οι άλλες στιγμές είναι κατάλληλες για κάθε μορφής σύγκρουση ή διαμαρτυρία που είναι ζωογόνος δύναμη της δημοκρατίας όχι όμως και οι εθνικές επέτειοι», κατέληξε.

Ο υπουργός Παιδείας είχε συνάντηση με τους Κοσμήτορες των φιλοσοφικών σχολών και τους προέδρους των Τμημάτων Φιλολογίας, όσον αφορά στην δυνατότητά τους για ίδρυση ξενόγλωσσων επί πληρωμή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τμημάτων, τα οποία θα απευθύνονται σε αλλοδαπούς, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, φοιτητές. Οι σχολές παρουσίασαν τις προτάσεις τους, όπως τις επεξεργάστηκαν μετά την προηγούμενη συνάντηση και ζήτησαν την βοήθεια του υπουργείου σε θέματα που είναι σε εκκρεμότητα.

Στη συζήτηση διαπιστώθηκε η ετοιμότητα των περισσότερων ιδρυμάτων για λειτουργία μεταπτυχιακών τμημάτων και ειδικών summer schools, ενώ πλήρες προπτυχιακό πρόγραμμα τετραετούς φοίτησης παρουσίασε η Φιλοσοφική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Από την Φιλοσοφική Αθηνών παρουσιάστηκε το πρόσφατα εγκεκριμένο σχέδιο για άμεση ίδρυση θερινού σχολείου με θέμα «Athens, from ancient polis to postmodern metropolis«.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By