Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Μάγδα Φύσσα: «Στο Πέραμα η Χρυσή Αυγή συνεχίζει.»

«Να ξυπνήσουμε μια μέρα και όλο αυτό να είναι εφιάλτης. Αυτό θέλουμε σαν οικογένεια. Όλα τα άλλα νομικά πρέπει να γίνουν. Πρέπει να τιμωρηθούν».

pavlos-fyssasΗ μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, δεν έχει σταματήσει να επισκέπτεται το σημείο της δολοφονίας του παιδιού της. Ανανεώνει τα λουλούδια και στέκεται λίγο σιωπηλή.

Έτσι και το απόγευμα της Πέμπτης, βρέθηκε για λίγες ημέρες στο σημείο που εκτυλίχτηκε η τραγωδία. Όπως λέει, η οικογένεια θέλει να στήσει εκεί μνημείο στο όνομα του Παύλου.

Τι άλλαξε όλους αυτούς τους μήνες;

«Εμάς μας βύθισαν». Στην κοινωνία; «Πιστεύω σε κάποιες συνειδήσεις ο Παύλος να άλλαξε τρόπο σκέψης. Αλλά ούτως ή άλλως θα το έκανε. Αυτός ήταν ο στόχος του. Απλά θα το έκανε ζωντανός. Και έκανε και μπορούσε να κάνει πολλά άλλα. Άλλα δεν τον άφησαν». Δεν μπορεί και δεν θέλει να κρύψει την πικρία της για το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή επανεμφανίζεται στις γειτονιές του Β΄ Πειραιά. «Έχουν σταματήσει; Στο Πέραμα συνεχίζουν».

Όταν την ρωτούν αν η θυσία του παιδιού της έπιασε τόπο, θα ξεχειλίσει πάλι από πικρία.

«Δεν με ρώτησαν αν θέλω να θυσιάσω το παιδί μου, ούτε το ίδιο το παιδί το ρώτησαν. Γιατί να θυσιαστεί; Για ποιον κόσμο να θυσιαστεί; Γι΄ αυτόν τον κόσμο εδώ; Άξιζε τον κόπο; Ούτε αυτόν ρώτησαν, ούτε εμάς».

Πηγή: Έθνος

(Visited 1 times, 1 visits today)
By