Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Μέρκελ: «Όχι» σε περιορισμούς στην ελεύθερη μετακίνηση εργαζομένων εντός της Ε.Ε.

«Η Γερμανία δεν θα παρέμβει στις θεμελιώδεις αρχές της ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ε.Ε.»

merkel

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να στηρίξει την επιβολή πιθανών περιορισμών στην ελευθερία μετακίνησης των Ευρωπαίων που αναζητούν εργασίας εντός της Ε.Ε., κάτι που ενδεχομένως δυσκολεύει τα σχέδια του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντείβιντ Κάμερον.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Sunday Times η Μέρκελ αναφέρει ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξει οποιουσδήποτε περιορισμούς κυκλοφορίας εργαζομένων στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η Γερμανία δεν θα παρέμβει στις θεμελιώδεις αρχές της ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ε.Ε.», τόνισε.

Ο Κάμερον, ο οποίος σχεδιάζει να διεξάγει δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. εάν το κόμμα του κερδίσει στις εκλογές του 2015, έχει δηλώσει ότι οφείλει να ανταποκριθεί στις ανησυχίες των ψηφοφόρων σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης.

Η εφημερίδα είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός εξετάζει την ιδέα επιβολής ορίου στον αριθμό των ανειδίκευτων μεταναστών από το εσωτερικό της Ε.Ε. που αναζητούν εργασία στη Βρετανία, κάτι που ωστόσο απαιτεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις στους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Όπως αναφέρεται στο πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας, η Μέρκελ δήλωσε ότι είναι ανοιχτή στη διεξαγωγή συνομιλιών με τον Κάμερον σχετικά με την επιβολή πιθανών περιορισμών σε εργαζόμενους οι οποίοι μετακινούνται σε χώρες της ΕΕ με το πρόσχημα πρόσχημα την αναζήτηση εργασίας, θέλοντας μόνο να εισπράξουν επιδόματα.

«Αυτά αποτελούν αμφιλεγόμενα ζητήματα τα οποία συζητούμε επίσης στη χώρας μας», δήλωσε στη Sunday Times η Μέρκελ. «Είμαι της γνώμης ότι θα πρέπει να επιλυθούν με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε την κατάχρηση. Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε στις θεμελιώδεις αρχές της ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By