Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Μήνυση κατά του σκηνοθέτη των ταινιών X- Men

Ο Μάικλ Ίγκαν, 31 ετών, ο οποίος προσπαθούσε να γίνει ηθοποιός, είπε ότι οι τηλεοπτικοί παραγωγοί Γκαρθ Άνσιερ και Ντέιβιντ Νιούμαν καθώς και ο πρόεδρος μιας ψυχαγωγικής εταιρείας, Γκάρι Γόμπαρντ, τον κακοποίησαν σεξουαλικά

singer-xmen

Ένας άνδρας, ο οποίος έχει καταθέσει μήνυση κατά του σκηνοθέτη των ταινιών X-Men, Μπράιαν Σίνγκερ, ισχυριζόμενος ότι τον είχε κακοποιήσει σεξουαλικά όταν αυτός ήταν έφηβος, κατέθεσε τρεις ακόμα αγωγές για σεξουαλική κακοποίηση και ζητά αποζημίωση που υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μάικλ Ίγκαν, 31 ετών, ο οποίος προσπαθούσε να γίνει ηθοποιός, είπε ότι οι τηλεοπτικοί παραγωγοί Γκαρθ Άνσιερ και Ντέιβιντ Νιούμαν καθώς και ο πρόεδρος μιας ψυχαγωγικής εταιρείας, Γκάρι Γόμπαρντ, τον κακοποίησαν σεξουαλικά.

Ένας εκπρόσωπος του Γκόμπαρντ δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι πρόεδρος της εταιρείας βρισκόταν εκτός ΗΠΑ και δεν ήταν σε θέση να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Ο Γκόμπαρντ «θα εξετάσει τις καταγγελίες και θα απαντήσει ανάλογα. Βάσει των ισχυρισμών, οι κατηγορίες αυτές είναι ανυπόστατες», είπε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ούτε ο Άνσιερ αλλά ούτε και ο Νιούμαν απάντησαν στις εκκλήσεις του πρακτορείου να σχολιάσουν σχετικά.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ο Ίγκαν συνοδευόταν από τη μητέρα του, Μπόνι Μάουντ και τον δικηγόρο του Τζεφ Χέρμαν. Ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είχε αντιμετωπίσει, από την προηγούμενη εβδομάδα, σφοδρές επικρίσεις οπότε και κατέθεσε τη μήνυση κατά του Σίνγκερ.

«Το να περνάω όλο αυτό και παράλληλα να δέχομαι επιθέσεις, καταλαβαίνετε γιατί τα θύματα δεν μιλούν. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να το κάνω αυτό» δήλωσε ο Ίγκαν. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση και σε άλλα τυχόν θύματα να μιλήσουν, λέγοντας «Έχουμε ανθρώπους που μπορούν πλέον να μας προστατεύσουν».

Στις μηνύσεις που κατέθεσε, ο Ίγκαν ισχυρίζεται ότι εξαναγκάστηκε σε σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια «εκφυλισμένων και κακόφημων πάρτι», τα οποία διοργάνωνε το πρώην στέλεχος επιχειρήσεων ψυχαγωγίας, Μαρκ Κόλινς-Ρέκτορ, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Ίγκαν ισχυρίζεται ότι η σεξουαλική κακοποίηση συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια ταξιδιών στη Χαβάη, όπου τον εξανάγκαζαν να καταναλώνει αλκοόλ, να κάνει χρήση ουσιών και να περιπλέκεται σε σεξουαλικές δραστηριότητες.

By