Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Γλέζος: Δεν είναι πειστική η απάντησή μας για το που θα βρούμε τα λεφτά

Δήλωση- έκπληξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

glezos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Μανώλης Γλέζος δεν παίρνει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παίρνει αποστάσεις από εκείνους που θέλουν να καταντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ένα μονολιθικό κόμμα» δήλωσε ο ίδιος ο Μανώλης Γλέζος στον ΒΗΜΑ FM 99,5, σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν τελευταία στο εσωτερικό του κόμματος.Ο Μανώλης Γλέζος είπε ότι είναι θετικό πως «γίνεται μια διαβούλευση στην κοινοβουλευτική ομάδα, αρκετά γόνιμη». Και προσέθεσε πως «υπήρξαν από όλες τις πλευρές προσπάθειες για να λυθεί γρηγορότερα το όποιο θέμα παρουσιάστηκε και δεν συνάδει με την ύπαρξη και υπόσταση ενός αριστερού κόμματος».

Είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά επανέλαβε ότι το θέμα της διάλυσης των συνιστωσών και των διαφορετικών απόψεων εντός του ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει λυθεί ουσιαστικά».

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον ΒΗΜΑ FM 99,5 o Μανώλης Γλέζος παραδέχθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δεν έχει πείσει μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. «Διότι υπάρχουν σημεία που δεν έχουν ξεκαθαριστεί. Και ορρωδώ να πω ότι στον κόσμο που με ρωτάει πού θα βρούμε τα λεφτά, ότι η απάντησή μας δεν είναι πειστική. Δεν είναι. Πρέπει να είναι πιο πειστική. Και έχω κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και τώρα γράφω και είναι στο τέλος ένα βιβλίο που θα λέγεται «Η Εξοδος», εννοώ από την κρίση» είπε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

Ανοίγοντας μάλιστα και ζήτημα εκλογικού νόμου και απλής αναλογικής ο Μανώλης Γλέζος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει το μπόνους των 50 εδρών. «Εμείς, το έχουμε πει επανειλημμένα και το έχουμε δηλώσει: Δεν το θέλουμε το μπόνους των 50 εδρών και αν χρειαστεί, θα κάνουμε αμέσως ψηφοφορία για να έρθει το σύστημα της απλής και άδολης αναλογικής και μετά ας έρθει ο κόσμος να αποφασίσει. Το έχουμε πει από καιρό. Θα πούμε ότι αν η εμπιστοσύνη που μας έδωσε ο λαός στηρίζεται σε αυτές τις 50 έδρες, δεν τη δεχόμαστε» τόνισε ο Μανώλης Γλέζος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By