Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Μεϊμαράκης: Επανασύνδεση της πολιτικής με τις ανάγκες των πολιτών

Απέναντι στις “θορυβώδεις” διακηρύξεις των λαϊκιστικών δυνάμεων, σε ευρωπαϊκό και κυρίως εθνικό επίπεδο, η απάντηση θα πρέπει να είναι εστίαση στην οικονομική ανάκαμψη με επίκεντρο την απασχόληση και την ανάπτυξη, αλλά και ισχυρή ηγεσία με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό όραμα, στόχους και προγραμματισμό

Meimarakis1

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που χαρακτηρίζεται από την άνοδο των ακραίων κομμάτων τόσο προς τα δεξιά όσο και προς τα αριστερά, αντικατοπτρίζει την τάση ευρωσκεπτικισμού και προβάλλει με έμφαση το επιτακτικό αίτημα της κοινωνίας για επανασύνδεση της πολιτικής με τις ανάγκες των πολιτών», σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κατά την διάρκεια ομιλίας του στην 51η Διάσκεψη Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (COSAC) που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο  πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι «η σημερινή διάσκεψη λαμβάνει χώρα σε μία χρονική συγκυρία κρίσιμη για την Ένωση» και συνεπώς είναι αναγκαία η ανταλλαγή απόψεων και ο προβληματισμός ως προς τα αποτελέσματα των εκλογών, την επόμενη μέρα της Ένωσης, αλλά και τον ρόλο των κοινοβουλίων στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

«Τα σημάδια ήταν ορατά ήδη προ των εκλογών» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης επισημαίνοντας ότι «η εμπιστοσύνη των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πέσει σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά. Το ποσοστό των Ευρωπαίων που δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται την Ένωση υπερδιπλασιάστηκε από το 2007, δηλαδή από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008- 2009, φθάνοντας το 60%. » Κατά τον κ Μεϊμαράκη η απάντηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στην οικονομική ανάκαμψη :«Απέναντι στις “θορυβώδεις” διακηρύξεις των λαϊκιστικών δυνάμεων, σε ευρωπαϊκό και κυρίως εθνικό επίπεδο, η απάντηση θα πρέπει να είναι εστίαση στην οικονομική ανάκαμψη με επίκεντρο την απασχόληση και την ανάπτυξη, αλλά και ισχυρή ηγεσία με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό όραμα, στόχους και προγραμματισμό» επισημαίνοντας επίσης  ότι «η παρατεταμένη περίοδος ύφεσης και πολιτικών λιτότητας προκάλεσαν όχι μόνο κόπωση και επιφυλακτικότητα στους πολίτες έναντι της Ευρώπης, αλλά απογοήτευση και αγανάκτηση».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν θα πρέπει να ακυρωθούν τα θετικά στοιχεία της Ένωσης, πρωτίστως στη διαχρονική πορεία των μελών της και ο ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων σε αυτό το εγχείρημα, είναι καθοριστικός.

«Είμαστε όλοι δημοκρατικά εκλεγμένοι εκπρόσωποι των λαών της Ευρώπης και ως τέτοιοι έχουμε την εντολή να εργαστούμε και να συνεργαστούμε για την παραγωγή αποτελεσματικών πολιτικών προς το συμφέρον και το καλό των πολιτών» τόνισε χαρακτηριστικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By