Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή.

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία με προσωπικό ασφαλείας για κήρυξη 24ωρης απεργίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για 6ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Παράλληλα, οι δύο Ομοσπονδίες προγραμματίζουν από κοινού συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11π.μ. και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Γιατροί και νοσηλευτές διεκδικούν ανατροπή των «μνημονιακών πολιτικών», που έχουν ως αποτέλεσμα συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων, τμημάτων, μονάδων, διαθεσιμότητα και απολύσεις και ζητούν άμεση καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, προσλήψεις προσωπικού και καθολική, δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας.

Δίωρη στάση εργασίας, από 11:00 έως 13:00, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Πρόληψη των Εξαρτήσεων και Προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας. Καθώς θα συμμετάσχουν και αυτοί στη συγκέντρωση και στην πορεία προς τη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι σε 14 από τα 71 Κέντρα Πρόληψης δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοί και οι συνολικές οφειλές αγγίζουν τα 35 εκατ. ευρώ.

 

 

By