Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Με τους «κοινούς θνητούς» συνέφαγε ο πρόεδρος της Κίνας

Ο κινέζος πρόεδρος στήθηκε στην ουρά μαζί με απλούς πολίτες της χώρας του για ένα πιάτο φαγητό

china_president

Μία εμφάνιση έξω από τα δεδομένα των ηγετών της Κίνας έκανε το Σάββατο ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, που επισκέφθηκε Αιφνιδιαστική επίσκεψη σε κατάστημα μιας δημοφιλούς αλυσίδας εστιατορίων με ψωμάκια ατμού στο Πεκίνο, πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, όπου συνομίλησε με τους πολίτες.

Μάλιστα περίμενε υπομονετικά στην ουρά πλήρωσε για το φαγητό του και κουβέντιασε εύθυμα με τους έκπληκτους πελάτες.
Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν ευρύτατα στον ιστότοπο Sina Weibo, το κινεζικό αντίστοιχο του Twitter, και επιβεβαιώθηκαν από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Σι εικονίζεται να περιμένει στην ουρά για το φαγητό του και να ποζάρει για φωτογραφίες, χωρίς όπως φαίνεται να περιβάλλεται από τους σωματοφύλακες και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που συνοδεύουν συνήθως τις επισκέψεις των κορυφαίων ηγετών.

Τέτοιες κινήσεις, αν και θεωρούνται πολύ συνηθισμένες σε δυτικές χώρες, είναι εξαιρετικά ασυνήθιστες για τους κορυφαίους κινέζους αξιωματούχους, οι οποίοι είναι περισσότερο συνηθισμένοι σε σενάρια τα οποία έχουν επιμελώς σκηνοθετηθεί από το σκέλος προπαγάνδας του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Αφότου ανήλθε στην εξουσία ως επικεφαλής του κόμματος, το Νοέμβριο, και ως πρόεδρος της χώρας, το Μάρτιο, ο Σι έχει ζητήσει από τους αξιωματούχους να περιορίσουν τις σπατάλες και την πολυτέλεια και να έρθουν κοντά στο λαό, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εκστρατείας κατά της διαφθοράς.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έκαναν γνωστό πως το γεύμα του Σι, το οποίο αποτελούνταν από ψωμάκια ατμού, τηγανητό συκώτι και λαχανικά «στιρ-φράι», κόστισε 21 γουάν (2,5 ευρώ). Το Ρόιτερς επισημαίνει πως απείχε πολύ από τα ακριβά συμπόσια για τα οποία είναι γνωστοί οι κινέζοι αξιωματούχοι.

«Ο θείος Σι δείχνει πως είναι ένας άνθρωπος του λαού. Εγκρίνω», έγραψε ένας χρήστης του Weibo.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By