Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση θα γίνει ακόμα και να χρειαστεί να βάλουμε εισαγγελείς

«Θα πρέπει οι κατεργαράκοι και οι απατεώνες να πάνε σπίτια τους»

fosphotos.com
fosphotos.com

Η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος των στοιχείων στους Δήμους θα γίνουν ακόμη και αν χρειαστεί να ζητήσουμε τη βοήθεια των εισαγγελικών Αρχών, διαμήνυσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας σαφές μήνυμα στους 19 δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου που αντιτίθενται στους ελέγχους.

«Θα πρέπει οι κατεργαράκοι και οι απατεώνες να πάνε σπίτια τους γιατί τέτοιοι είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά για να διοριστούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες και από τους παράγοντες της αυτοδιοίκησης που διόρισαν τους υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά, αφού γίνει προσεκτική τεκμηρίωση των δεδομένων.

Σχετικά με τη Ρένα Δούρου, εξέφρασε τη λύπη του γιατί τα μέχρι τώρα βήματά της δεν δείχνουν αντάξια των περιστάσεων του αξιώματος για το οποίο εξελέγη.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως περιμένει να δει την τοποθέτηση της περιφερειάρχη Αττικής στο περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης.

Για τις υπολειπόμενες απολύσεις στο Δημόσιο που πρέπει να γίνουν ως το τέλος του 2014 σημείωσε ότι «πιστεύει ότι θα γίνουν».

Σε ό,τι αφορά την προεδρική εκλογή, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως είναι δυνατό να βρεθούν οι 180 βουλευτές, υπό την προϋπόθεση να υπάρχει ορατότητα για την επόμενη ημέρα.

Τόνισε πως ρόλο θα παίξει και το πρόσωπο που θα προταθεί, προσθέτοντας πως η υποψηφιότητα μπορεί να προέρχεται και έξω από το χώρο της πολιτικής, ή να μην είχε απαραίτητα πρωταγωνιστικό ρόλο κατά τα προηγούμενα χρόνια στον πολιτικό στίβο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By