Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Μητσοτάκης: Σε ποιες περιπτώσεις θα μειωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων

Απολύσεις μόνο στους απατεώνες

mitsotakis800i_061113

«Κανένας δημόσιος υπάλληλος σήμερα δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού, με εξαίρεση ενδεχομένως αυτούς που απολαμβάνουν τη λεγόμενη «προσωπική διαφορά» σε σχέση με τους συναδέλφους τους που βρίσκονται στην ίδια θέση, επειδή οι αποδοχές τους δεν προσαρμόστηκαν πλήρως όταν εφαρμόστηκε το ενιαίο μισθολόγιο», ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η δέσμευση της χώρας για ολοκλήρωση αυτού του κύκλου των απολύσεων, που θα είναι και ο τελευταίος, ισχύει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, για να συμπληρώσει ότι «θα γίνονται απολύσεις το 2015 και το 2016 όποτε εντοπίζονται απατεώνες που μπήκαν από την πίσω πόρτα». Σχετικά με τον βασικό μισθό για νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως το μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα είναι «πολύ συμπιεσμένο».

Ο  υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε την άποψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «διχασμένο κόμμα και ένα κομμάτι του δεν θεωρεί αναγκαία προϋπόθεση την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη».

«Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις όχι μόνο για να κλείσει ο τελευταίος γύρος διαπραγμάτευσης με την Τρόικα με τη σημερινή της μορφή, αλλά γιατί είναι αναγκαίες» τόνισε αναγνωρίζοντας ότι «αυτό το τρένο το χάσαμε».

By